Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un tânăr judecător din Alba, recent pensionat, a intrat în politică: Ce partid a ales și de ce a făcut pasul

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr judecător din Alba, recent pensionat, a intrat în politică: Ce partid a ales și de ce a făcut pasul

Fostul vicepreședinte al Curții de Apel Alba Iulia, judecătorul Aurelian Mocan, s-a înscris ca și membru în Partidul Național Liberal.

Contactat de ziarulunirea.ro, fostul magistrat a declarat că a ales să aparțină acestui partid datorită tradiției benefice a acestuia, precum și a lipsei de derapaje.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Întrebat de ziarulunirea.ro dacă va candida la alegerile din 2024, Aurelian Mocan a transmis că, momentan, este mult prea devreme pentru o asemenea decizie.

Citește și: Judecătorul Aurelian Mocan, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia și fost vicepreședinte al instanței se pensionează

Mocan a absolvit în 1996 Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca diploma de licenţă fiind eliberată de Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.

Din 1997 şi până în 2003 a fost judecător la Judecătoria Alba Iulia, iar apoi a avansat în funcţie şi a fost numit vicepreşedinte al instanţei. Din 2003 şi până în 2013 a fost judecător al Tribunalului Alba. A activat la Curtea de Apel din 2013.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în urmă cu cinci luni decretele pentru eliberarea din funcţie a mai multor magistraţi, ca urmare a pensionării acestora, printre care și cea a lui Aurelian Mocan.

Ca și purtător de cuvânt al instituției, a avut o relație foarte bună cu presa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea