Premierul Ciucă: „Am cerut autorităților un plan prin care anul viitor să eliminăm toaletele din curtea școlii”
Premierul Ciucă: „Am cerut autorităților un plan prin care anul viitor să eliminăm toaletele din curtea școlii”
Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, autorităţilor locale şi Ministerului Educaţiei un plan astfel încât anul viitor să fie eliminată problema toaletelor din curtea şcolii.
Premierul a mai adăugat că aceasta reprezintă „o pată pe imaginea sistemului de învăţământ”, informează Agerpres.
„Nu mă sfiesc deloc să discut despre ceea ce înseamnă imaginea sistemului de educaţie în România, când vorbim de toalete în curtea şcolii. S-au făcut demersuri ca numărul acestor unităţi de învăţământ să fie redus. Totuşi, a rămas un număr destul de mare şi, din punctul meu de vedere, este inacceptabil, motiv pentru care, ieri (marţi – n.r.), în videoconferinţă, am solicitat tuturor autorităţilor, conducerii Ministerului Educaţiei, precum şi autorităţilor locale ca până la finele anului să mi se prezinte planul prin care anul viitor să eliminăm această pată de pe imaginea sistemului de învăţământ”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.
El a adăugat că educaţia, alături de sănătate, se înscrie în atenţia „maximă” a Guvernului.
„Este păcat, se fac eforturi, se munceşte foarte mult, am făcut un obiectiv de ţară ca educaţia să rămână în primele priorităţi ale ţării noastre. Educaţia, alături de sănătate, se înscrie în atenţia maximă pe care Guvernul României o acordă, astfel încât să eliminăm aceste diferenţe şi să putem să ne aliniem în standardele europene”, a afirmat Ciucă.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, i-a transmis premierului că se angajează că prezinte planul mai devreme de finele anului.
„În urmă cu 3-4 ani erau peste 2.000 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, iar dacă autorităţile locale vor folosi finanţarea acordată prin bugetul Ministerului Educaţiei, vom rămâne cu 100 de şcoli, şi e vorba de şcoli mici, am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio şcoală în România. Încrederea se va transpune într-un plan concret de acţiune pe care vi-l vom prezenta, domnule prim ministru, cum aţi cerut, nu până la sfârşitul anului, ci îmi place să cred că îl prezentăm mai devreme şi mă angajez să îl prezentăm mult mai devreme”, a declarat Sorin Câmpeanu.
Ministrul a afirmat că este o problemă importantă, dar nu trebuie legată calitatea educaţiei de toaleta din curte.
„Este o problemă exagerată şi este legată de foarte multe ori de calitatea educaţiei. Este o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei. Din moment ce mulţi dintre noi am făcut performanţă învăţând în astfel de şcoli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată şi va fi rezolvată”, a spus ministrul Educaţiei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii