Rămâi conectat

Actualitate

Premierul Ciucă: „Am cerut autorităților un plan prin care anul viitor să eliminăm toaletele din curtea școlii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul Ciucă: „Am cerut autorităților un plan prin care anul viitor să eliminăm toaletele din curtea școlii”

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, autorităţilor locale şi Ministerului Educaţiei un plan astfel încât anul viitor să fie eliminată problema toaletelor din curtea şcolii.

Premierul a mai adăugat că aceasta reprezintă „o pată pe imaginea sistemului de învăţământ”, informează Agerpres.

„Nu mă sfiesc deloc să discut despre ceea ce înseamnă imaginea sistemului de educaţie în România, când vorbim de toalete în curtea şcolii. S-au făcut demersuri ca numărul acestor unităţi de învăţământ să fie redus. Totuşi, a rămas un număr destul de mare şi, din punctul meu de vedere, este inacceptabil, motiv pentru care, ieri (marţi – n.r.), în videoconferinţă, am solicitat tuturor autorităţilor, conducerii Ministerului Educaţiei, precum şi autorităţilor locale ca până la finele anului să mi se prezinte planul prin care anul viitor să eliminăm această pată de pe imaginea sistemului de învăţământ”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că educaţia, alături de sănătate, se înscrie în atenţia „maximă” a Guvernului.

„Este păcat, se fac eforturi, se munceşte foarte mult, am făcut un obiectiv de ţară ca educaţia să rămână în primele priorităţi ale ţării noastre. Educaţia, alături de sănătate, se înscrie în atenţia maximă pe care Guvernul României o acordă, astfel încât să eliminăm aceste diferenţe şi să putem să ne aliniem în standardele europene”, a afirmat Ciucă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, i-a transmis premierului că se angajează că prezinte planul mai devreme de finele anului.

„În urmă cu 3-4 ani erau peste 2.000 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, iar dacă autorităţile locale vor folosi finanţarea acordată prin bugetul Ministerului Educaţiei, vom rămâne cu 100 de şcoli, şi e vorba de şcoli mici, am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio şcoală în România. Încrederea se va transpune într-un plan concret de acţiune pe care vi-l vom prezenta, domnule prim ministru, cum aţi cerut, nu până la sfârşitul anului, ci îmi place să cred că îl prezentăm mai devreme şi mă angajez să îl prezentăm mult mai devreme”, a declarat Sorin Câmpeanu.

Ministrul a afirmat că este o problemă importantă, dar nu trebuie legată calitatea educaţiei de toaleta din curte.

„Este o problemă exagerată şi este legată de foarte multe ori de calitatea educaţiei. Este o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei. Din moment ce mulţi dintre noi am făcut performanţă învăţând în astfel de şcoli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată şi va fi rezolvată”, a spus ministrul Educaţiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2023: Rețete de ciorbă, politicieni și destinaţii de pe litoral

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2023 au fost rețetele de ciorbă, politicienii și destinaţiile de pe litoral.

Datele SEO TargetWeb arată că, în 2023, în categoria politicienilor, Klaus Iohannis a rămas o figură centrală în căutările online, cu atenţie sporită asupra poziţiei sale în cadrul crizei energetice şi a relaţiilor internaţionale. Astfel, volumul mediu de căutare al numelui „Klaus Iohannis”, pe Google, este de 60.500 de căutări pe lună.

Cele mai populare căutari pe Google în 2023

Pe locul secund se clasează George Simion, liderul partidului AUR, cu o medie de 33.000 căutări/lună, urmat de Marcel Ciolacu – cu 27.100 căutări lunar, Mircea Geoană (18.000), Alina Gorghiu şi Diana Şoşoacă (8.100, fiecare), Raluca Turcan şi Ludovic Orban (5.400, fiecare), Nicolae Ciucă şi Alexandru Rafila (câte 3.600 de căutări).

În ceea ce priveşte destinaţiile de cazare preferate în România, Eforie Nord a fost în topul vacanţelor de vară, atât pentru familii, cât şi pentru tineri. Numărul mediu de căutări în fiecare lună din 2023, după expresia „Cazare Eforie Nord”, a fost de 49.500. Tot la această categorie, oraşul Braşov a fost următoarea destinaţie din top.

Cea mai căutată reţetă: ciorba de perişoare

Potrivit sursei citate, la reţete populare, în 2023, prima a fost ciorba de perişoare, cu o medie a căutărilor, în fiecare lună, respectiv de 60.500 de ori.

Pe de altă parte, topul celor mai căutate branduri de către români, în acest an, pe Internet are pe listă, în ordine: Google, Facebook, YouTube, Yahoo, Google Translate, Chat GPT, OLX, Whatsapp, Dedeman şi eMag.

Filme şi muzică. Ce au preferat românii în 2023

De asemenea, în clasamentul filmelor se află: Romina, VTM; Barbie; Furios şi Iute X; Elemental; Taximetrişti; Haita de acţiune; Oppenheimer; Motanul încălţat; Ramon; Nuntă pe bani.

În acelaşi timp, în top aplicaţii descărcate în 2023, din App Store şi Google Play, regăsim Temu: Shop Like a Billionaire (aplicaţie de shopping) şi Chat GPT.

La capitolul muzică, cele mai căutate melodii, în România, sunt în acest an: Rareş & Bogdan DLP – „La tine şi la bani”; Vescan & Eva Timush – „Colegi de apartament”; Alina Eremia & Mario Fresh – „Ai fost”; Jador- „Skinny”; Connect-R & RalukaOfficial – „Lasă-mă să te…”; Andia – „La nevedere”; Andra & Andrei Bănuţă – „Nu m-am gândit la despărţire”; Leo de la Roşiori – „Am tras draperiile”; Smiley – „Aia e”; Puya & IraidaOfficial – „Opriţi planeta”.

Analiza de specialitate a fost realizată de agenţia SEO TargetWeb, prin examinarea diverselor surse online, inclusiv: Google, iOS App Store, Google Play, Bing, YouTube, ChatGPT, TikTok, Facebook şi Instagram.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare