Rămâi conectat

Actualitate

Premierul Ciucă: „Am cerut autorităților un plan prin care anul viitor să eliminăm toaletele din curtea școlii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul Ciucă: „Am cerut autorităților un plan prin care anul viitor să eliminăm toaletele din curtea școlii”

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, autorităţilor locale şi Ministerului Educaţiei un plan astfel încât anul viitor să fie eliminată problema toaletelor din curtea şcolii.

Premierul a mai adăugat că aceasta reprezintă „o pată pe imaginea sistemului de învăţământ”, informează Agerpres.

„Nu mă sfiesc deloc să discut despre ceea ce înseamnă imaginea sistemului de educaţie în România, când vorbim de toalete în curtea şcolii. S-au făcut demersuri ca numărul acestor unităţi de învăţământ să fie redus. Totuşi, a rămas un număr destul de mare şi, din punctul meu de vedere, este inacceptabil, motiv pentru care, ieri (marţi – n.r.), în videoconferinţă, am solicitat tuturor autorităţilor, conducerii Ministerului Educaţiei, precum şi autorităţilor locale ca până la finele anului să mi se prezinte planul prin care anul viitor să eliminăm această pată de pe imaginea sistemului de învăţământ”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că educaţia, alături de sănătate, se înscrie în atenţia „maximă” a Guvernului.

„Este păcat, se fac eforturi, se munceşte foarte mult, am făcut un obiectiv de ţară ca educaţia să rămână în primele priorităţi ale ţării noastre. Educaţia, alături de sănătate, se înscrie în atenţia maximă pe care Guvernul României o acordă, astfel încât să eliminăm aceste diferenţe şi să putem să ne aliniem în standardele europene”, a afirmat Ciucă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, i-a transmis premierului că se angajează că prezinte planul mai devreme de finele anului.

„În urmă cu 3-4 ani erau peste 2.000 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, iar dacă autorităţile locale vor folosi finanţarea acordată prin bugetul Ministerului Educaţiei, vom rămâne cu 100 de şcoli, şi e vorba de şcoli mici, am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio şcoală în România. Încrederea se va transpune într-un plan concret de acţiune pe care vi-l vom prezenta, domnule prim ministru, cum aţi cerut, nu până la sfârşitul anului, ci îmi place să cred că îl prezentăm mai devreme şi mă angajez să îl prezentăm mult mai devreme”, a declarat Sorin Câmpeanu.

Ministrul a afirmat că este o problemă importantă, dar nu trebuie legată calitatea educaţiei de toaleta din curte.

„Este o problemă exagerată şi este legată de foarte multe ori de calitatea educaţiei. Este o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei. Din moment ce mulţi dintre noi am făcut performanţă învăţând în astfel de şcoli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată şi va fi rezolvată”, a spus ministrul Educaţiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea