Rămâi conectat

Actualitate

1 Mai pe şoselele din Alba. Record de şoferi băuţi la volan

Bogdan Presecan

Publicat

în

Ziua de 1 mai a fost una plină pentru poliţiştii din Alba care au identificat pe şoselele din judeţ un număr record de şoferi care se aflau la volanul autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

În unul dintre cazuri, un bărbat de 33 de ani, din Alba Iulia, care conducea o maşină având o alcoolemie de peste 0,75 mg/l alcool pur în aerul respirat a intrat cu maşina pe care o conducea într-un arbore de pe marginea şoselei rănind grav un tânăr de 22 de ani, pasager în autoturism. Accidentul s-a produs la ora 07.30, pe DJ 107A, pe raza localităţii Blandiana. Datorită neatenţiei şi datorită faptului că era sub influenţa alcoolului R.I., de 33 de ani a pierdut controlul asupra autovehiculului, a ieşit în afara carosabilului şi a intrat în plin într-un pom de pe marginea şoselei. În urma accidentului A.V.G., de 22 de ani, din Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, pasager în autoturism, a fost rănit grav, iar conducătorul auto şi un alt tânăr de 26 de ani, din Sebeş, au suferit leziuni corporale uşoare, nefiind necesară internarea lor în spital.

Un alt accident rutier produs pe fondul consumului de alcool a avut loc în jurul orei 12.00., în localitatea Războieni, din cauza lui M. I., de 69 de ani, din Ocna Mureş, care în timp ce conducea un autoturism în direcţia  Războieni – Lunca Mureşului a intrat cu maşina pe contrasens şi a lovit o maşină care staţiona în dreptul unui imobil. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul respirat. Ocnamureşanul a fost rănit uşor şi a fost transportat la spitalul din Aiud pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud au identificat în trafic la volanul maşinii pe H.C., de 52 de ani şi pe L.G., de 48 de ani, ambii din Aiud, având în urma testării cu aparatul etilotest o alcoolemie de 0, 87 mg/l, respectiv 0, 59 mg/l alcool pur în aerul expirat

La Blaj, poliţiştii i-au surprins pe G.G.L., de 22 de ani, din comuna Cergău în timp ce conduce pe strada Mihail Kogălniceanu un autoturism având o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aer expirat şi pe G.T., de 30 de ani, din Blaj, care se afla la volanul unei maşini pe strada Eftimie Murgu din municipiu, care emana miros de alcool, dar când poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Blaj, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii Serviciului Rutier Alba, au oprit pentru control, pe strada Calăraşi din Municipiul Sebeş, un autoturism condus de A.V., de 19 ani, din comuna Săsciori. În urma testării acestuia poliţiştii au descoperit că tânărul avea 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe strada Dorin Pavel l-au surprins şi pe S.N.R., de 22 de ani, din municipiul Sebeş conducând un autoturism având o alcoolemie de aproape 1,00 mg/l alcool pur în aer expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii Controale de amploare au fost declanșate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală în sectorul inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru autovehicule. Acțiunile de control ale inspectorilor au scos la iveală neconcordanțe importante între numărul prestațiilor ITP efectuate și veniturile impozabile declarate de contribuabili. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea