Sprijin de 300 de milioane de euro pentru investiții în industria prelucrătoare din România. Subprefectul Mureșan: „Un real ajutor pentru companiile cu capital românesc”
Sprijin de 300 de milioane de euro pentru investiții în industria prelucrătoare din România. Subprefectul Mureșan: „Un real ajutor pentru companiile cu capital românesc”
Firmele românești din industria prelucrătoare, inclusiv întreprindeirle mici și mijlocii, vor putea obține ajutoare de stat în valoare totală de până la 300 de milioane de euro, printr-o schemă de granturi aprobată miercuri de Guvern, în contextul situației generate de războiului Rusiei asupra Ucrainei.
Cu ocazia aprobării acestei scheme de ajutor, care va fi benefică și pentru județul Alba, subprefectul Corneliu Mureșan a scris următorul mesaj pe pagina sa de socializare din mediul online:
„300 de milioane de euro pentru dezvoltarea companiilor! Ajutor de stat promovat de Ministerul Economiei, condus de Florin Spătaru
Ministrul PSD, Florin Spătaru, continuă să sprijine economia pentru a depăși criza cu care mediul privat se confruntă în prezent.
Guvernul a aprobat schema de ajutor de 300 de milioane de euro pentru companiile din industria prelucrătoare care își desfășoară activitatea în țara noastră, pentru retehnologizare şi achiziția de noi linii de producție nepoluante.
Fondurile vor fi acordate pentru realizarea de noi investiții și noi activități economice. Investițiile în active corporale și necorporale sunt eligibile. De asemenea, mai sunt considerate eligibile costurile salariale estimate care rezultă din crearea de locuri de muncă în urma unei investiţii iniţiale, calculate pe o perioadă de doi ani sau o combinaţie între cele două.
Așa cum reiese și din schema de ajutor promovată de ministrul Economiei, Florin Spătaru, fondurile pot fi accesate atât de companiile cu capital românesc, cât și de cele străine, care vor să-și dezvolte capabilități noi în România, cât și de companiile care vor să-şi extindă investiția deja existentă.
Beneficiarii trebuie să asigure o contribuţie financiară de cel puţin 25% din costurile eligibile, fie prin resurse proprii, fie prin finanţare externă, sub o formă care să nu facă obiectul niciunui alt ajutor public. Pentru companiile mari costurile activelor necorporale sunt eligibile numai până la un plafon de 50 % din costurile totale eligibile ale investiţiei iniţiale.
Schema de ajutor se va derula până în anul 2027 și va reprezenta un real ajutor pentru industria prelucrătoare din România, aflata constant în nevoie de noi investiții.”, a fost mesajul subprefectului Mureșan.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]