Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sprijin de 300 de milioane de euro pentru investiții în industria prelucrătoare din România. Subprefectul Mureșan: „Un real ajutor pentru companiile cu capital românesc”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sprijin de 300 de milioane de euro pentru investiții în industria prelucrătoare din România. Subprefectul Mureșan: „Un real ajutor pentru companiile cu capital românesc”

Firmele românești din industria prelucrătoare, inclusiv întreprindeirle mici și mijlocii, vor putea obține ajutoare de stat în valoare totală de până la 300 de milioane de euro, printr-o schemă de granturi aprobată miercuri de Guvern, în contextul situației generate de războiului Rusiei asupra Ucrainei.

Cu ocazia aprobării acestei scheme de ajutor, care va fi benefică și pentru județul Alba, subprefectul Corneliu Mureșan a scris următorul mesaj pe pagina sa de socializare din mediul online:

„300 de milioane de euro pentru dezvoltarea companiilor! Ajutor de stat promovat de Ministerul Economiei, condus de Florin Spătaru

Ministrul PSD, Florin Spătaru, continuă să sprijine economia pentru a depăși criza cu care mediul privat se confruntă în prezent.

Guvernul a aprobat schema de ajutor de 300 de milioane de euro pentru companiile din industria prelucrătoare care își desfășoară activitatea în țara noastră, pentru retehnologizare şi achiziția de noi linii de producție nepoluante.

Fondurile vor fi acordate pentru realizarea de noi investiții și noi activități economice. Investițiile în active corporale și necorporale sunt eligibile. De asemenea, mai sunt considerate eligibile costurile salariale estimate care rezultă din crearea de locuri de muncă în urma unei investiţii iniţiale, calculate pe o perioadă de doi ani sau o combinaţie între cele două.

Așa cum reiese și din schema de ajutor promovată de ministrul Economiei, Florin Spătaru, fondurile pot fi accesate atât de companiile cu capital românesc, cât și de cele străine, care vor să-și dezvolte capabilități noi în România, cât și de companiile care vor să-şi extindă investiția deja existentă.

Beneficiarii trebuie să asigure o contribuţie financiară de cel puţin 25% din costurile eligibile, fie prin resurse proprii, fie prin finanţare externă, sub o formă care să nu facă obiectul niciunui alt ajutor public. Pentru companiile mari costurile activelor necorporale sunt eligibile numai până la un plafon de 50 % din costurile totale eligibile ale investiţiei iniţiale.

Schema de ajutor se va derula până în anul 2027 și va reprezenta un real ajutor pentru industria prelucrătoare din România, aflata constant în nevoie de noi investiții.”, a fost mesajul subprefectului Mureșan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea