Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

CERINȚA de la Evaluarea Națională 2022 care a făcut PROBLEME elevilor: 94% nu au rezolvat-o

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CERINȚA de la Evaluarea Națională 2022 care a făcut PROBLEME elevilor: 94% nu au rezolvat-o

Evaluarea Națională 2022 a scos la iveală probleme grave în ceea ce privește cunoștințele dobândite de elevii de clasa a VIII-a, chiar dacă peste 82% dintre ei au luat medii peste 5.

Doar 6% dintre elevi au putut să scrie perfect româneşte, în timp ce 21% nu au putut să identifice nici măcar un verb într-un text, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, referindu-se la unul dintre exercițiile primite la Limba română, unde, printre altele, copiii au avut de conjugat la anumite forme verbele „a fi” sau „a vrea”.

Doar 6% dintre elevii de clasa a VIII-a au putut să scrie perfect româneşte, iar 57% dintre ei au probleme de scriere corectă, de ortografie şi de punctuaţie, a afirmat Sorin Cîmpeanu, joi, în conferința de presă în care a anunțat rezultatele la Evaluarea Națională 2022.

El a spus că la proba la Limba română au fost itemi care au avut un procent extrem de mic de rezolvare. De exemplu, itemul 8 de la subiectul 1, unde doar 6% dintre elevi au rezolvat integral corect exerciţiul care viza scrierea corectă.

”Cu alte cuvinte, doar 6% au putut să scrie perfect româneşte. Este o concluzie tristă, dar importantă pentru a ştii ce avem de făcut.
Mai exact, verbele a vrea, a fi, sau substantivul stradă, adjectivul mândru sau acordul pronumelui cu substantivul, 14% nu ştiu să scrie corect niciunul din cuvintele date la forma cerută” a spus ministrul Educației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea