Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Aproape trei sferturi dintre români consideră Rusia vinovată pentru războiul din Ucraina. SONDAJ INSCOP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape trei sferturi dintre români consideră Rusia vinovată pentru războiul din Ucraina. SONDAJ INSCOP

71,2% dintre români consideră Rusia vinovată pentru războiul din Ucraina, 87,3% dintre ei cred că liderii ruşi ar trebui să fie condamnaţi pentru crimele de război, iar 65% au o părere bună despre faptul că NATO şi SUA trimit mai multe trupe în România.

Potrivit unui sondaj INSCOP realizat în perioada 16-21 mai, 71,2% dintre români menţionează Rusia drept vinovată pentru războiul din Ucraina, 10,4% – SUA, 4,5% – Ucraina, 3,9% – NATO şi 1,7% – UE, iar 8,3% nu ştiu sau nu răspund.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La întrebarea cine ar câştiga războiul din Ucraina, 50,3% dintre respondenţi au apreciat că Ucraina, 26,1% – Rusia, iar 23,5% nu ştiu sau nu răspund.

De asemenea, 87,3% dintre români sunt de acord cu afirmaţia că “liderii ruşi ar trebui să fie condamnaţi pentru crimele de război din Ucraina”, 7,7% îşi exprimă dezacordul şi 4,9% nu ştiu sau nu răspund.

Totodată, 21,9% dintre respondenţi sunt de acord cu afirmaţia că “Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina pentru a câştiga războiul”, în timp ce 73,5% nu cred acest lucru, iar 4,5% nu ştiu sau nu răspund.

Despre ipoteza ocupării Republicii Moldova, 22,7% dintre intervievaţi cred că Rusia va ocupa Republica Moldova, mai mult de două treimi (68,7%) nu sunt de acord cu acest lucru, iar 0,3% nu ştiu sau nu răspund, mai arată sondajul.

Potrivit cercetării sociologice, 65% dintre români au o părere bună despre faptul că NATO şi SUA trimit mai multe trupe în România – faţă de 59,2% care aveau această opinie în februarie, 31,7% au o părere proastă, în scădere de la 35,4% în februarie, iar 3,4% nu ştiu sau nu răspund.

În privinţa atitudinii României în cadrul NATO, 51,2% dintre români sunt de părere că ţara noastră trebuie îşi îndeplinească obligaţiile de stat de membru NATO şi să ajute militar statul aliat atacat, 28% consideră că nu trebuie să participe la război, dar să trimită ajutoare medicale şi hrană, iar 15,9% sunt de părere că trebuie să rămână neutră. Doar 3% dintre români cred că România ar trebui să iasă din NATO, în timp ce 1,9% nu ştiu sau nu răspund.

De asemenea, doar 14,6% dintre respondenţi cred că România trebuie să iasă din Uniunea Europeană, în scădere semnificativă faţă de februarie, când 22,4% erau de această părere, în timp ce 83% se opun unui Ro-Exit, faţă de 74,7% în februarie 2022, mai arată sondajul.

Totodată, doar 11,9% dintre români, faţă de 15,7% în februarie, cred că România ar trebui să iasă din NATO, în timp ce 86% spun că România trebuie să rămână în NATO, faţă de 81,2% în februarie, iar 3,2% nu ştiu sau nu răspund.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei Legislația rutieră devine tot mai riguroasă, iar Poliția Rutieră a început să monitorizeze mai atent comportamentul conducătorilor auto pe șosele, în special în perioadele cu trafic intens, cum ar fi sărbătorile. Un detaliu frecvent ignorat de șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea