Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – “U” Cluj 0-88, în Liga Națională de Rugby, într-un meci de gală, pe “Cetate”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-un meci de gală, pe “Cetate”, un colocviu studențesc, “U” Cluj a învins, scor 88-0 (38-0) pe CSU Alba Iulia, partida contând pentru etapa secundă a Ligii Naționale de Rugby.

Echipat cu un tricou al “stejarilor”, primarul Gabriel Pleșa a dat lovitura de începere a întâlnirii, una dominată de formația “șepcilor roșii”, ce au câștigat fără să se întrebuințeze prea mult. Duelul ce reprezintă primul joc disputat în Cetatea Marii Uniri la nivelul primei scene a sportului cu balonul oval a avut o singură nescunoscută, ținând cont de diferența clară de valoare dintre combatante, scorul final.

Iar clujenii, ce l-au avut în teren pe flankerul sud-african Kuselo Moyake, au culcat în 14 rânduri balonul în terenul advers (de 6 ori în mitanul inaugural), 9 dintre eseuri fiind transformate.

Puțini spectatori, în jur de 200 de persoane, au asistat la acest duel ce s-a vrut un moment istoric, spectatorii albaiulieni râvnind să vadă puncte marcate de jucătorii echipei locale. Sâmbăta viitoare CSU Alba Iulia se deplasează la Petroșani, pentru un duel cu Știința, iar în runda a 4-a primesc vizita grupării FC Gura Humorului (duminică, 15 mai, ora 11.00).

Comasarea făcută cumva peste noapte a celor două divizii în Liga Națională de Rugby arată, în mod limpede, diferențele foarte mari existente între formațiile din rugby-ul nostru. Ne confruntăm cu echipe cu care nici nu visam c-o să jucăm, încercând, pe cât putem, sa le facem față. Am fost conștienți de acest lucru în momentul în care ne-am înscris în competiție, iar înfrângerea noastră nu surprinde, cred, pe nimeni. Singurul regret este că n-am reușit să punem nimic pe tabelă, în puținele ocazii pe care le-am avut. Prima parte a reprizei inaugurale am rezistat admirabil, însă, ulterior, am căzut si din punct de vedere fizic. Până la partida cu Baia Mare, campioana țării, o să avem meciuri cu adversari mai accesibili și sperăm să creștem ca joc și ca unitate a echipei. Mulțumiri tuturor celor care au fost alături de noi și vor fi și pe mai departe”, a punctat istoricul Marius Rotar


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Mâine, ora 17.30, CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr, în Cupa României | „Alb-negrii”, la trântă cu divizionara secundă, pe „Cetate”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mâine, ora 17.30, CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr, în Cupa României | „Alb-negrii”, la trântă cu divizionara secundă, pe „Cetate” CSM Unirea Alba Iulia are parte de un duel de foc miercuri, de la ora 17.30, pe „Cetate”, cu divizionara secundă CSC Șelimbăr, „alb-negrii” propunându-și în acest sezon să acceadă în grupele Cupei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea