Care este cel mai bun aliment pentru creșterea nivelului de energie?
Care este cel mai bun aliment pentru creșterea nivelului de energie?
Deși este o sarcină importantă, există zile în care te vei simți lent, ca și cum corpul tău nu adună suficientă energie. Există modalități de a ajuta la recuperarea acesteia, cum ar fi suplimentele și exercițiile fizice.
Anumite alimente și băuturi pot juca, de asemenea, un rol important în a vă asigura că aveți suficientă motivație pe parcursul zilei. Potrivit lui Molly Hembree, un coordonator dietetician de retail pentru Kroger, fructele sunt cel mai bun aliment pentru oferirea de energie.
Fructele conțin carbohidrați – un tip de macronutrient care se găsește în anumite alimente și băuturi, inclusiv fibre, amidon și zaharuri. După cum a afirmat Clinica Cleveland, carbohidrații sunt nutrienți alimentari esențiali pe care sistemul tău digestiv îi descompune în glucoză pentru a-ți oferi energia necesară pentru a funcționa. Fluxul sanguin absoarbe glucoza și o folosește ca energie pentru a-ți alimenta corpul.
„Carbohidrații sunt sursa preferată de combustibil din dietă a organismului”, spune Hembree. „Zahărul, un tip de carbohidrați, furnizează în mod special energie rapidă celulelor noastre. În loc să ne întoarcem la dulciuri sau bomboane, valorificați puterea zahărului din fructe.”
Care este cel mai bun fruct?
Hembree sugerează că un fruct grozav pentru o creștere a energiei este un măr de mărime medie. Merele sunt, de asemenea, ușoare pentru cei aflați în mișcare și care caută mâncare rapidă.
Merele sunt pline de beneficii, făcându-le un fruct grozav de incorporat în obiceiurile alimentare. Este excelent pentru intestin, ajutând la pierderea în greutate, întărind imunitatea.
Potrivit Harvard T.H. Chan School of Public Health, o porție (echivalent cu un măr mediu) conține aproximativ 95 de calorii. De asemenea, conține zero grame de grăsimi, 1 gram de proteine, 25 de grame de carbohidrați, 19 grame de zahăr natural și 3 grame de fibre.
Merele sunt o sursă excelentă de fibre solubile și insolubile. De asemenea, conțin o tonă de vitamina C, o parte utilă în controlul infecțiilor și vindecarea rănilor, care este și un antioxidant puternic care poate neutraliza radicalii liberi dăunători.
Motivul pentru care merele vă oferă un plus de energie odată consumate este din cauza cantității mari de zahăr pe care o conține unul de mărime medie. Merele conțin un tip natural de zahăr simplu numit fructoză.
Fructoza acționează ca o sursă de energie directă pentru corpul dumneavoastră. Zaharurile și multe fibre din măr vă pot ajuta la echilibrarea zahărului din sânge și vă pot oferi energie susținută fără scăderi ale glicemiei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Valoarea indemnizaţiei pentru persoane cu dizabilităţi, crește de la 1 iunie 2024:. Câţi bani vor primi în plus
Valoarea indemnizaţiei pentru persoane cu dizabilităţi, crește de la 1 iunie 2024:. Câţi bani vor primi în plus Guvernul a aprobat majorarea indemnizaţiilor lunare pentru adultul cu handicap grav şi pentru copilul cu handicap grav, cu 10 puncte procentuale din indicatorul social de referinţă (ISR), începând cu luna iunie 2024, a informat Ministerul Muncii şi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitateacum o zi
25 mai 1827: Petrache Poenaru brevetează, la Paris, “condeiul portăreț fără sfârșit, alimentându-se însuși cu cerneală”, precursorul stiloului
-
Sportacum 2 zile
Viitorul Cluj – Metalurgistul Cugir 0-1 (0-0), gol Cocan, în ultima rundă a sezonului
-
Ştirea zileiacum 5 zile
Daniela Cetean – Pasiunea pentru istorie, transmisă cu dăruire și entuziasm zecilor de generații de elevi, de una dintre cele mai iubite profesoare din Alba
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 mai: Ziua mondială a broaştelor ţestoase
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
22 mai – Ziua internaţională a diversităţii biologice