Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște 3-0 | Desfaceți șampaniile, vine al 6-lea titlu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a câștigat în Sala „Timotei Cipariu”  derby-ul Diviziei A1 cu CSM Târgoviște, scor 3-0 (25-23, 25-11, 25-20) și este foarte aproape să recucerească titlul național, având 7 puncte avans în ierarhie, cu 4 jocuri înainte de final! „Campionii, campionii” s-a scandat la final, Blajul pregătindu-se să redevină regina voleiului feminin autohton.

Cu meci sâmbătă, de la ora 14.00, la Voluntari, echipa din „Mica Romă” mai așteaptă, cu 4 runde înainte de final, confirmarea matematică a revenirii titlului în „Mica Romă”. Volei Alba Blaj a câștigat net ultimele 3 dueluri cu gruparea din Dâmbovița și este foarte aproape de o triplă istorică: Supecupa României, Cupa României și campionatul!

O atmosferă electrizantă în Sala „Timotei Cipariu”, plină până la refuz cu o jumătate de oră înaintea startului, fanii blăjeni împingându-și favoritele spre o victorie ce netezește drumul spre al 6-lea titlu național, succes parafat în 76 de minute. „Roșu” a fost culoarea favorită în tribune, iar fetele lui Stevan Ljubičić au defilat în acest meci decisiv. Primul parțial a fost dominat de gazde, ce au condus în permanență, având și 5 puncte avans (13-8), însă vizitatoarele s-au apropiat periculos, egalând la „19”. Târgoviște a ținut aproape (21-22, 22-23), a anulat prima minge de set, dar până la urmă a cedat: 25-23 pentru Blaj.

Al doilea set a fost un marș al gazdelor ce au dominat copios distantându-se la 9-1, o diferență radicală materializată într-un parțial adjudecat în stil de echipă campioană: 25-11! „Totul sau nimic” a fost în al treilea parțial, în care în premieră oaspetele au avut avans de două puncte: 9-7, 11-9, 14-12 și chiar 3 (15-12), dar oponentele au reglat ritmul și au egalat la „15” și s-au desprins la 19-16, un avans decisiv, întrucât dâmbovițencele au căzut definitiv.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova –  11 puncte, Nađa Ninković – 10, Victoriia Russu – 16, Olga Strantzali – 8, Jovana Kocić – 3, Slađana Mirković – unul,  Milica Ivković – libero; au mai intrat Andreea Ispas – libero, Sorina Miclăuș, Iarina Axinte; Jovana Cirković, Andra Artin, Daiana Roman, Noemi Moldovan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0) | „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0). „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit O săptămână perfectă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, care s-a calificat în play-off-ul Cupei României și a celebrat Centenarul, s-a încheiat cu partida de verificare cu Sticla Arieșul Turda. Pe „Cetate”, gruparea albaiuliană […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea