Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Instituțiile publice vor putea achiziționa mașini mai scumpe: Legea, aprobată de Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Instituțiile publice vor putea achiziționa mașini mai scumpe: Legea, aprobată de Parlament

Proiectul de lege care stabileşte majorarea valorii maxime a preţului de achiziţie a autoturismelor din dotarea autorităţilor administraţiei publice şi a instituţiilor publice a fost adoptat, marţi, de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional. S-au înregistrat 202 voturi „pentru”, 14 „împotrivă” şi 73 de abţineri.

Majorarea valorii prețului de achiziție a fost făcut „pentru a corespunde realităţilor economice actuale şi necesităţilor respectivelor entităţi publice”, potrivit proiectului.

Astfel, autorităţile şi instituţiile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, vor putea să achiziţioneze autoturisme cu o capacitate cilindrică de maxim 1.600 cm cubi şi al căror preţ nu poate depăşi contravaloarea în lei a sumei de 23.000 euro inclusiv TVA calculată la cursul BNR din data iniţierii procedurii de atribuire a contractului de achiziţie. Plafonul anterior era de 18.000 euro.

Proiectul prevede că anumite instituții pot cumpăra autoturisme mai scumpe de 23.000 de euro:

autorităţile şi instituţiile din domeniul electoral, al apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale
misiunile diplomatice ale României din străinătate
societăţile, societăţile naţionale şi companiile naţionale cu capital integral sau majoritar de stat care activează în domeniul energiei electrice, al gazelor naturale şi al petrolului

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Nicolae Ionel Ciucă și-a depus candidatura la președinția României:  „Voi fi un președinte responsabil, implicat și echilibrat”

Bera Larisa

Publicat

în

Nicolae Ionel Ciucă și-a depus candidatura la președinția României: „Voi fi un președinte responsabil, implicat și echilibrat” Președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă a depus oficial candidatura pentru președenția României. Acesta a transmis un mesaj de mulțumire tuturor românilor care îl sprijină în candidatura la alegerile prezidențiale de anul acesta și promite să fie un președinte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea