FOTO| Poluare MAI MARE în Alba Iulia, decât în India: Aerul este de aproape 10 ORI mai încărcat cu particule decât limita admisă
Poluare MAI MARE în Alba Iulia, decât în India: Aerul este de aproape 10 ORI mai încărcat cu particule decât limita admisă
Indicele de calitate a aerului pentru Municipiul Alba Iulia, monitorizat cu ajutorul unei aplicații din mediul online, a înregistrat în cursul zilei de astăzi niște valori îngrijorătoare pentru sănătatea cetățenilor orașului nostru.
Așa cum se poate observa, calitatea aerului din oraș a avut astăzi un scor de 132, un nivel care a detronat chiar și capitala Indiei, New Delhi, considerat unul dintre cele mai poluate locuri de pe planetă, care a obținut un punctaj de 125.
Mai mult, particulele în suspensie ( notate cu PM 2.5 ȘI PM 10), care reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid, rezultate din activitatea industrială sau a traficului rutier, a înregistrat valori de aproape 10 ori mai mari decât limita normală.
Potrivit experților în sănătate, sunt afectate în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii. Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii.
Expunerea pe termen lung la o concentrație scăzută de pulberi poate cauza cancer și moartea prematură.
„10” și „2.5” se referă la microni (micrometri)
De asemenea, oamenii sunt deosebit de preocupați de particulele mici de PM 2,5, deoarece sunt particulele care pot intra în fluxul nostru sanguin. Respirația vitală include și absorția acestor particule, care provoacă inflamații ale sistemului nostru respirator și circulator. Acest lucru poate îngreuna respirația; poate provoca simptome asemănătoare astmului și poate creea alergii. Inspirarea particulelor PM2.5 poate provoca tensiune arterială mai mare și variații ale ritmului cardiac sau amețeli.
Dintr-o perspectivă pe termen lung, studiile epidemiologice și studiile de laborator controlate au legat poluarea cu particule de următoarele boli:
- Cancer
- Atacuri de cord
- AVC
- Debutul precoce al demenței
- Creștere în greutate
Garda de Mediu Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia au fost contactate de către ziarulunirea.ro, pentru a oferi un punct de vedere în cazul acestor valori ridicate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan