Trusa pe care fiecare român ar trebui să o aibă în casă: „Sunt utile să le avem”. Recomandarea Ministrului Sănătății
Trusa pe care fiecare român ar trebui să o aibă în casă: „Sunt utile să le avem”. Recomandarea Ministrului Sănătății
La conferința de presă realizată împreună cu dr. Adriana Pistol, șeful Centrului Național pentru Supravegherea și Controlul Bolilor Transmisibile, pe tema Planului de măsuri pentru gestionarea valului cinci al pandemiei de COVID-19, ministrul Alexandru Rafila a venit cu „două seturi de recomandări, pentru populație și pentru angajatori”.
Citește și: Carantina și izolarea vor fi și în România de 10 zile. Anunțul Ministrului Sănătății
În primul rând, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a atras atenția asupra importanței vaccinării: „Vaccinarea previne formele severe și decesele. Avem dovada că numărul deceselor este de 10 ori mai mic în cazul persoanelor vaccinate față de persoanele nevaccinate, iar transmiterea este mai mică, chiar dacă este posibilă.”
„Este vital să respectăm măsurile de distanțare, igienă personală și portul corect al măștii. Testarea este un element esențial, îl încurajăm în toate felurile, fie că discutăm de persoanele simptomatice sau contacți, de testarea voluntară… Este importantă discuția rapidă cu medicul de familie în cazul oricăror simptome care ar putea să sugereze această boală.”, a adăugat el.
„NU tratamentului cu antibiotice, NU tratamentului cu antivirale care pot fi toxice – doar la recomandarea medicului.”, a mai subliniat Rafila.
Kitul pe care fiecare cetățean trebuie să-l aibă acasă
Potrivit celor afirmate în continuare de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, „important este ca fiecare cetățean să aibă un kit la domiciliu, o mică trusă, care să facă posibilă monitorizarea bolii.”
Acest kit trebuie să conțină „un pulsoximetru și un termometru.” „Sunt utile să le avem.”, a precizat el.
Citește și: VIDEO| Planul de măsuri pentru gestionarea valului 5 al pandemiei de COVID prezentat de Ministrul Sănătății și șeful CNSC
În ceea ce-i privește pe angajatori, Alexandru Rafila a vorbit despre „triajul zilnic al angajaților”: „Orice persoană care prezintă simptomatologie trebuie îndrumată către un serviciu medical unde poate fi testată.”
„E foarte importantă monitorizarea permanentă a stării de sănătate a angajaților; organizarea programului de lucru decalat pentru a evita aglomerarea spațiilor comune și a mijloacelor de transport implicit; încurajarea telemuncii; existența materialelor dezinfectante și a măștilor în spațiile unde oamenii își desfășoară activitatea; încurajarea vaccinării.”, a mai spus el.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Angajații din sănătate vor continua să primească sporul pentru muncă în weekend și de sărbători. Ce se întâmplă cu angajările
Angajații din sănătate vor continua să primească sporul pentru muncă în weekend și de sărbători. Ce se întâmplă cu angajările Cea mai mare federație din sănătate și asistență socială din România, SANITAS, a anunțat că în urma discuțiilor partenerilor sociali s-au convenit câteva excepții în Ordonanța trenuleț pentru angajații din sănătate și asistență socială cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Cele mai frumoase mesaje de Crăciun. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de SFANTUL STEFAN. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pentru rude sau prieteni care îşi sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Ștefan 2024. Peste 400.000 de romani își celebrează onomastica