Care va fi primul tratament anti-Covid, care va fi aprobat în Uniunea Europeană?
Care va fi primul tratament anti-Covid, care va fi aprobat în Uniunea Europeană?
Uniunea Europeană negociază cu Merck şi Pfizer posibile contracte de furnizare a medicamentelor lor experimentale pentru COVID-19, a declarat un oficial UE pentru Reuters, adăugând că discuţiile cu Merck sunt mai avansate.
Ambii producători de medicamente din SUA au dezvoltat pastile antivirale care au demonstrat o eficacitate promiţătoare în studiile efectuate pe adulţi cu Covid-19 care prezintă un risc ridicat de a face forme grave de boală, cu Pfizer la 89% şi Merck în jur de 50%.
”Contactele sunt în curs cu ambele”, a declarat luni oficialul UE, acesta cerând să nu fie numit, deoarece negocierile sunt confidenţiale.
Discuţiile cu Merck sunt mai avansate, deoarece aceasta a început deja să trimită date către autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, a adăugat oficialul.
Pfizer nu a transmis încă date deoarece rezultatele preliminare ale studiilor sale au fost publicate abia săptămâna trecută, la o lună după primele rezultate ale Merck.
Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, care coordonează discuţiile cu producătorii de medicamente în numele statelor UE, a refuzat să comenteze negocierile.
Merck nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii. Pfizer a refuzat să comenteze.
Oficialii UE au discutat despre procurarea medicamentelor pentru COVID-19 în cadrul unei întâlniri de săptămâna trecută, a spus sursa UE, subliniind că blocul de 27 de state membre dorea să se mişte cât mai repede posibil pentru a cumpăra noi tratamente, dar să aibă mai multe garanţii privind siguranţa lor.
Până acum, singura aprobare pentru medicamentul Merck a avut loc în Marea Britanie.
Ambele tratamente medicamentoase sunt administrate timp de cinci zile.
Regimul Pfizer este format din trei pastile luate dimineaţa şi trei seara. Cel al Merck este de patru pastile dimineaţa şi patru seara.
Întrebat dacă eficacitatea mai mare arătată de tratamentul Pfizer ar putea afecta discuţiile cu Merck, oficialul UE a spus că acestea nu pot fi comparate deocamdată şi că sunt necesare mai multe date.
Marea Britanie a procurat 480.000 de serii de tratamente cu pilula Merck şi 250.000 de tratamente ale Pfizer.
Între timp, preşedintele american Joe Biden a declarat săptămâna trecută că Statele Unite şi-au asigurat ”milioane” de serii de tratamente Pfizer şi au cumpărat, de asemenea, 1,7 milioane de tratamente Merck.
Australia şi mai multe ţări asiatice au rezervat, de asemenea, serii de tratamente cu noile medicamente sau sunt în curs de a face acest lucru.
Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Indonezia a declarat luni că examinează pilula Merck, înainte de o posibilă achiziţie a până la 1 milion de tratamente, luna viitoare.
Thailanda, care a purtat discuţii cu Merck pentru a cumpăra 200.000 de tratamente din octombrie, este, de asemenea, în negocieri cu Pfizer pentru pilula sa, a declarat un consilier medical pentru Reuters.
Pfizer se aşteaptă să producă peste 180.000 de serii de tratamente până la sfârşitul anului 2021, în timp ce Merck plănuieşte o producţie de 10 milioane de tratamente.
Ambele companii intenţionează să intensifice producţia acestor pastile în 2022.
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2025: Câți ani de căsătorie trebuie să aibă soțul supraviețuitor ca să obțină pensie de urmaș
PENSII 2025: Câți ani de căsătorie trebuie să aibă soțul supraviețuitor ca să obțină pensie de urmaș În cazul în care unul dintre soți moare, soțul supraviețuitor poate să opteze pentru încasarea unei pensii de urmaş. Însă, pentru a obţine acest drept, trebuie cumulate mai multe condiţii. CCR a stabilit foarte clar aceste criterii. Este […]
Guvernul pregătește o schimbare de amploare: Posibilă reformă fiscală înainte de turul al II-lea al alegerilor prezidențiale
Guvernul pregătește o schimbare de amploare: Posibilă reformă fiscală înainte de turul al II-lea al alegerilor prezidențiale La Guvern, în această perioadă, s-au pregătit mai multe variante pentru reforma fiscală, variante care sunt prezentate Comisiei Europene. Cătălin Predoiu, Premierul interimar, imediat ce vom primi undă verde din partea Comisiei, își va asuma trimiterea reformei fiscale […]
Vremuri grele pentru români: BNR avertizează creșteri de taxe după alegerile prezidențiale 2025
Vremuri grele pentru români: BNR avertizează creșteri de taxe după alegerile prezidențiale 2025 Noile taxe nu vor putea fi evitate după alegerile prezidențiale. Consilierul guvernatorului BNR, Eugen Rădulescu, anunță vremuri grele pentru români. Conform acestuia, noul executiv nu va putea evita impunerea unor noi taxe din cauza deficitului bugetar foarte ridicat și care trebuie restrâns. […]