Care va fi primul tratament anti-Covid, care va fi aprobat în Uniunea Europeană?
Care va fi primul tratament anti-Covid, care va fi aprobat în Uniunea Europeană?
Uniunea Europeană negociază cu Merck şi Pfizer posibile contracte de furnizare a medicamentelor lor experimentale pentru COVID-19, a declarat un oficial UE pentru Reuters, adăugând că discuţiile cu Merck sunt mai avansate.
Ambii producători de medicamente din SUA au dezvoltat pastile antivirale care au demonstrat o eficacitate promiţătoare în studiile efectuate pe adulţi cu Covid-19 care prezintă un risc ridicat de a face forme grave de boală, cu Pfizer la 89% şi Merck în jur de 50%.
”Contactele sunt în curs cu ambele”, a declarat luni oficialul UE, acesta cerând să nu fie numit, deoarece negocierile sunt confidenţiale.
Discuţiile cu Merck sunt mai avansate, deoarece aceasta a început deja să trimită date către autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, a adăugat oficialul.
Pfizer nu a transmis încă date deoarece rezultatele preliminare ale studiilor sale au fost publicate abia săptămâna trecută, la o lună după primele rezultate ale Merck.
Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, care coordonează discuţiile cu producătorii de medicamente în numele statelor UE, a refuzat să comenteze negocierile.
Merck nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii. Pfizer a refuzat să comenteze.
Oficialii UE au discutat despre procurarea medicamentelor pentru COVID-19 în cadrul unei întâlniri de săptămâna trecută, a spus sursa UE, subliniind că blocul de 27 de state membre dorea să se mişte cât mai repede posibil pentru a cumpăra noi tratamente, dar să aibă mai multe garanţii privind siguranţa lor.
Până acum, singura aprobare pentru medicamentul Merck a avut loc în Marea Britanie.
Ambele tratamente medicamentoase sunt administrate timp de cinci zile.
Regimul Pfizer este format din trei pastile luate dimineaţa şi trei seara. Cel al Merck este de patru pastile dimineaţa şi patru seara.
Întrebat dacă eficacitatea mai mare arătată de tratamentul Pfizer ar putea afecta discuţiile cu Merck, oficialul UE a spus că acestea nu pot fi comparate deocamdată şi că sunt necesare mai multe date.
Marea Britanie a procurat 480.000 de serii de tratamente cu pilula Merck şi 250.000 de tratamente ale Pfizer.
Între timp, preşedintele american Joe Biden a declarat săptămâna trecută că Statele Unite şi-au asigurat ”milioane” de serii de tratamente Pfizer şi au cumpărat, de asemenea, 1,7 milioane de tratamente Merck.
Australia şi mai multe ţări asiatice au rezervat, de asemenea, serii de tratamente cu noile medicamente sau sunt în curs de a face acest lucru.
Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Indonezia a declarat luni că examinează pilula Merck, înainte de o posibilă achiziţie a până la 1 milion de tratamente, luna viitoare.
Thailanda, care a purtat discuţii cu Merck pentru a cumpăra 200.000 de tratamente din octombrie, este, de asemenea, în negocieri cu Pfizer pentru pilula sa, a declarat un consilier medical pentru Reuters.
Pfizer se aşteaptă să producă peste 180.000 de serii de tratamente până la sfârşitul anului 2021, în timp ce Merck plănuieşte o producţie de 10 milioane de tratamente.
Ambele companii intenţionează să intensifice producţia acestor pastile în 2022.
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 22 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii