Un oier propus ministru al Agriculturii în Guvernul Cioloș. Cine este George Cățean și cum a ratat la mustață funcția de Senator
Un oier propus ministru al Agriculturii în Guvernul Cioloș. Cine este George Cățean și cum a ratat la mustață funcția de Senator
Crescător de animale din județul Brașov, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, George Cățean (USR Plus) ar figura pe lista miniștrilor din Guvernul pe care-l formează acum Dacian Cioloș (USR Plus), a anunțat Antena 3, miercuri seara. În varianta de lucru, dacă la alte ministere sunt câte două propuneri pe listă, pentru Ministerul Agriculturii ar fi una singură, și anume George Cățean.
George Cățean, alături de cei doi frați ai săi, deține „Ferma Căţean”, din Rotbav, jud. Braşov, care are în proprietate peste 1.500 de ovine şi mai mult de 100 de vaci, produce brânzeturi şi preparate din carne, pe care le vinde în mai multe magazine proprii şi locale, precum şi în câteva magazine ale lanţului Carrefour.
„Sunt nepot de cioban. În momentul de față, avem un business în agricultură, împreună cu ceilalți doi frați, avem o fermă de creștere de vaci de lapte, precum și oi. Din 2013, facem și procesare, tot mereu am făcut și procesare, dar din 2013, suntem și furnizori ai unui retailer, pe produs tradițional. Este un business pe care l-am dezvoltat, un business cu o cifră de afaceri de câteva milioane, aproape un deceniu de activitate în acest domeniu, a putut dovedi faptul că se pot face lucruri și-n zona fermelor integrate pentru că asta este cheia, materia primă să o procesezi și mereu să faci și partea de comercializare”, așa se prezenta George Cățean (în foto), la momentul numirii sale ca secretar de stat MADR.
George Cățean a studiat marketing în cadrul Universității Transilvania din Brașov. Este activ în mai multe organizații non-guvernamentale, cu implicare locală și regională.
În 2013, a fost coordonator al proiectului Transhumanța, proiect desfășurat în cinci țări de pe lanțul carpatic. În 2017, a hotărât să se implice în Platforma România 100, organizație în cadrul căreia a coordonat Comunitatea Tematică “Agricultură și dezvoltare rurală”. Începând cu 2018, s-a implicat în pregătirea și dezvoltarea viitorului partid politic PLUS în Regiunea Centru. A pus bazele rețelei naționale de responsabili rurali PLUS și a contribuit la programul electoral al candidaților din mediul rural.
Din 2019, este membru al Biroului Național PLUS, cu responsabilitate pentru mediul rural și organizare.
În decembrie 2020, George Căţean a candidat pentru un loc în Senat pe lista Alianţei USR-PLUS Braşov (din partea PLUS), însă redistribuirea voturilor l-a lăsat fără locul de senator.
George Cățean a fost destituit pe 8 septembrie 2021 din funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii, printr-o decizie a premierului Florin Cîțu, emanată de dezertarea de la guvernare a miniștrilor USR Plus.
Acum, se pare, că este din nou în cărți, dar nu pentru funcția de secretar de stat MADR, chiar pentru cea de ministru al Agriculturii.
sursa: agroinfo.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii