Ungaria, ajutor pentru români: Va ajuta la tratarea pacienților infectați cu COVID-19
Ungaria, ajutor pentru români: Va ajuta la tratarea pacienților infectați cu COVID-19
România a primit ajutor din Ungaria, pentru tratarea pacienților COVID-19, anunță ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, în timp ce România se confruntă cu un număr record de noi infectări și cu ocriză a paturilor ATI.
Ministrul de externe Peter Szijjarto a oferit sprijin din partea Ungariei pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, într-o scrisoare transmisă în weekend, a răspuns MAE de la Budapesta unei întrebări adresate de această agenţie de presă, adăugând că sunt în desfăşurare discuţii cu România cu privire la paşii concreţi ce urmează să fie întreprinşi.
Mecanismul de Protecţie Civilă, activat de marţi
Marți a fost activat Mecanismul de Protecţie Civilă, la cererea Ministerului Sănătății, pentru medicamentul Tocilizumab, potrivit Mediafax.
„Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantitățile necesare. Am înțeles de la colegii de la Ministerul Sănătății că în acest moment avem cantități suficiente pentru încă două – trei săptămâni, motiv pentru care vom activa mecanismul să vedem dacă putem lua medicamentul de la țările care nu se confruntă în acest moment cu un val serios. Ministerul Sănătății urmează mâine să ne spună care este cantitatea să o anunțăm”, a declarat Raed Arafat.
Echipamente medicale și pacienți transferați în străinătate
Tot prin Mecanismul de Protecţie Civilă, este posibil ca România să ceară anumite echipamente, în mod deosebit oxigenatoare individuale, pentru a crește numărul paturilor cu oxigen din spitalele care au paturi libere, dar nu sunt conectate la oxigen. Arafat a adăugat că este întrebat foarte des de ce nu sunt transferați pacienții în străinătate.
„Cei care ne întreabă acest lucru, unii dintre ei, poate că nu știu ce înseamnă logistică cu pacienții COVID”, a adăugat Arafat, explicând că astfel de transporturi se pot realiza pe distanțe scurte, la graniță: „De exemplu astăzi am avut 50 de pacienți care aveau nevoie de terapie intensivă, căutam locuri și am găsit în țară: Este imposibil să poți să pui astfel de cifre pe avioane și să pleci cu ei. Mulți pacienți intubați nu suportă transportul cu avionul, cel puțin nu 4 sau 5 ore, nu este soluția magică care rezolvă problema”.
De asemenea, Arafat nu a exclus posibilitatea ca România să ceară ajutorul unor echipe medicale din străinătate.
Sursa: dcnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 13 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor