Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor ar putea aduce sancțiuni dure României din partea Uniunii Europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor ar putea aduce sancțiuni dure României din partea Uniuni Europene

România a dispus de 425 milioane euro pentru proiecte privind protecția mediului, însă rezultatele lipsesc cu desăvârșire afirmă europarlamentarul Corina Crețu, într-o postare pe pagina proprie de pe Facebook.

Ministrul Tanczos Barna a anunțat în ședința de Guvern că săptămâna viitoare va adopta Ordonanța de Urgență privind produsele din plastic de unică folosință:

„În primul rând, o serie de restricții privind eliminarea prin depozitare a deșeurilor. Politica Uniunii Europene este clară din acest punct de vedere în toate domeniile indiferent dacă vorbim de industrie sau de deșeurile municipale. Se dorește reducerea cantităților de deșeuri depozitate, creșterea procentului de reciclare sau de valorificare energetică”, a spus ministrul.

În luna iunie, Comisia Europeană a solicitat României să transpună integral în legislația națională noile norme ale UE privind depozitarea, dar și gestionarea deșeurilor – ceea ce nu s-a întâmplat.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea