Rămâi conectat

Curier Județean

Satul SMART, soluții „lumești” pentru criza APEI: Restricționarea comunelor vecine

Ziarul Unirea

Publicat

în

Satul SMART, soluții „lumești” pentru criza APEI: Restricționarea comunelor vecine

„Ieri a avut loc la sediul instituției noastre o întâlnire între reprezentanții APA CTTA (dl. director Gheorghe Hațegan din partea operatorului și dl. director Ioan Lopazan din partea sucursalei Alba), conducerea Consiliului Județean Alba (dl. președinte Ion Dumitrel și dl. vicepreședinte Marius Hațegan) și reprezentanții primăriei Ciugud.

Tema întâlnirii: întreruperile tot mai dese în furnizarea apei potabile. Răspunsul lor: seceta, consumul dublu de apă, fac ca debitul în rezervoare să fie tot pe avarie.

Dupa cum bine știți ( v-am adus la cunoștintă de multe ori acest aspect), rețeaua de apă a comunei Ciugud a fost construită de primărie și dată în administrare societății de furnizare a apei . Între timp, aceștia au extins rețeaua legând de capetele rețelei noastre, comunele Berghin, Ohaba, Sântimbru( Totoi, Dumitra).

Concluzia întâlnirii de ieri: o nouă aducțiune, care să alimenteze cele trei comune, iar comuna Ciugud să fie alimentată din rețeaua proprie. Dar această investiție trebuie să urmeze o procedură: studiu de fezabilitate , proiect tehnic licitație și în cele din urma execuția.

Ca orizont de timp, societatea de furnizarea ne-a dat anul 2022. Propunerea administrației locale, pentru rezolvarea acestei situații de criză, a fost de a restrictiona între anumite intervale orare, furnizarea apei în celelalte comune, pentru a putea reface stocul din rezervor, ca toate străzile din comuna sa aibă apa. Astăzi am sunat, dar răspunsul este același de tre săptămâni: nu reușim sa stocăm apa în rezervor.

Până la rezolvarea acestei probleme extrem de neplăcute, facem un APEL către toți locuitorii sa nu mai folosească apa de la rețea pentru irigatii.

Menționăm că: NU AM FOST ANUNȚAȚI CĂ SE INTRERUPE FURNIZAREA APEI!”, transmit reprezentanții primăriei Ciugud pe un grup din mediul de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Cum s-a petrecut accidentul în care un minor de 15 ani a fost lovit de o mașină pe șoseaua de centură Alba Iulia

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Cum s-a petrecut accidentul în care un minor de 15 ani a fost lovit de o mașină pe șoseaua de centură Alba Iulia Un accident a avut loc joi, 18 iulie 2024, în jurul orei 18.28 pe șoseaua de centură Alba Iulia. Un minor în vârstă de 15 ani a trecut strada neregulamentar, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea