Rămâi conectat

Ştirea zilei

Patru sortimente ale înghețatei Milka, retrase din magazinele din țară. Au fost depășite limitele pentru oxidul de etilenă folosit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 24 iulie, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a informat că mai multe loturi de înhgețată Milka urmează a fi retrase de pe piață, în urma constatării faptului că ingredientul stabilizator pe bază de plante depășește limitele legale pentru oxidul de etilenă.

Froneri Ice Cream România va rechema de pe piața din România produsele din gama sa de înghețată din loturile de mai jos, arată un comunicat ANSVSA.

Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate au fost plasate în carantină şi a început o campanie de retragere a acestora.

Rechemarea priveşte excusiv produsele din loturile enumerate. Toate celelelate produse ale Froneri Ice Cream România, diferite de loturile de mai sus, nu sunt afectate, a informat ANSVSA.

Froneri solicită consumatorilor să nu consume produsele din loturile sus menționate, sfătuindu-i să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care le-au achiziționat.

În cazul returnării, este necesară prezentarea bonului fiscal, iar consumatorii „sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 9 august 2021”, a informat ANSVSA.
Alte produse retrase recent

Tot astăzi, ANSVSA a anunțat retragerea de la vânzare a produsului „Cora Desert cu miez de bezea”, care se comercializează în hipermarketurile Cora. Decizia a fost luată după ce s-a descoperit că desertul are un conținut de oxid de etilenă peste limita legală.

Pe 17 iulie, după ce Comisia Europeană a cerut retragerea de pe piață a tututor produselor care conţin aditivul numit roşcovă, care ar fi contaminat cu oxid de etilenă, pesticid cancerigen interzis în Europa, directorul ANSVSA, Mihai Ponea, a anunțat că 100.000 de înghețate vor fi retrase de pe piața din România. Este vorba despre anumite sortimente de înghețată Snickers, Bounty și Twix, produse de compania Mars.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea