Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| S-a DESCHIS circulația pe bretelele 1 și 2 din nodul rutier Sebeș care asigură conexiunea dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
S-a DESCHIS circulația pe bretelele 1 și 2 din nodul rutier Sebeș care asigură conexiunea dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1. S-a deschis circulația rutieră pe bretelele 1 și 2 de la nodul rutier Sebeș. Acestea vor asigura legătura între Autostrada A10 Sebeș – Turda și Autostrada A1 Deva – Sibiu pe relația Deva-Turda, respectiv Turda-Deva. Prima dată s-a deschis circulația pe sensul Turda-Deva, iar peste aproximativ 20 de minute, a fost deschis traficul și pe sensul Deva-Turda.

În ciuda caniculei care a lovit România în ultimele zile, antreprenorul Pizzarotti s-a mobilizat mai bine. S-a lucrat la asfaltări, rosturi, la rigole, la parapeți și nu în ultimul rând la marcajele rutiere.

Nodul rutier Sebeș- deschidere circulație pe bretelele 1 și 2:

YouTube video

Deschiderea bretelelor 1 și 2 va fluidiza traficul în nodul rutier Sebeș, mai ales în orele de vârf, când cei care lucrează la Star Assembly, vor putea să folosească nodul de la Vințișoara pentru a veni spre Alba Iulia, intrând din autostrada A1 direct pe A10.

 

Până la finalul lunii iulie, potrivit promisiunii pe care italienii de la Pizzarotti i-au făcut-o ministrului Drulă vor fi date în trafic bretele 3 și 4, nodul rutier Sebeș fiind astfel complet.

Nodul rutier presupune realizarea unor pasaje de supratraversare a Autostrăzii A1. Viteza de circulaţie pe bretelele ce asigură legătură între cele două autostrăzi este de 80 km/h, iar pentru bretele 5 şi 6, ce asigură legătură cu nodul Lancrăm, este de 40 km/h. Funcţionalitatea celor 6 bretele menţionate anterior este asigurată după cum urmează:

Breteaua 1

Asigură relaţia Turda – Oraştie, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210 printr-un singur pasaj superior.

Breteaua 2

Asigură legătura Oraştie – Turda, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210, precum şi Autostrada A1, sector Sibiu-Oraştie, printr-un singur pasaj superior.

Breteaua 3

Asigură direcţia Turda – Sibiu, ea subtraversează bretele 1 şi 2 şi se află în aproprierea CF210. În aproprierea km 1+332,75 din breteaua numărul 3 se desprinde breteaua 5, care se racordază la intersecţia giratorie dispusă în partea de Sud faţă de A1, din cadrul nodului rutier existent Lancram, pentru asigurarea relaţiei directe de Trafic Turda-DN1. Breteaua 3 este proiectată pentru o viteză de 80 km/h.

Breteaua 4

Asigură relaţia Sibiu – Turda, are 2 benzi pe sens şi traversează împreună cu breteaua 3 Râul Sebeş, DN1 şi bretelele Nodului Rutier Lancrăm.

Breteaua 5

Asigură relaţia Turda – Sebeş, se desprinde din breteaua 3, are 1 bandă pe sens şi asigură legătură cu DN 1 prin intermediul giraţiei existente în partea de Sud faţă de A1, astfel fiind asigurată relaţia pentru traficul de pe Autostrada Sebeş – Turda. Este proiectată la o viteză de proiectare de 40 km/h.

Breteaua 6

Asigură relaţia Sebeş-Turda prin conexiunea cu breteaua 4. În acest fel este asigurat accesul pentru participanţii la trafic de pe DN 1 ce doresc să acceseze Autostrada Sebeş – Turda, pe direcţia Turda. Această bretea este proiectată pentru o viteză de proiectare de 40 km/h şi are 1 bandă pe sens.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Aiud: Licitaţie publică cu strigare pentru atribuirea a 41 locuri de parcare rămase libere, pe mai multe străzi din municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Aiud: Licitaţie publică cu strigare pentru atribuirea a 41 locuri de parcare rămase libere, pe mai multe străzi din municipiu Serviciul Public de Interes Local Administrația Patrimoniului Local Aiud, în conformitate cu Regulamentul de închiriere a parcărilor amenajate din municipiul Aiud, va organiza în data de 29 mai 2024 (miercuri) licitaţie publică cu strigare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea