Rămâi conectat

Sport

LPS Alba Iulia – medalie de bronz la Festivalul Național de BabyBaschet de la Costinești

Dan HENEGAR

Publicat

în

Echipa de baschet feminin a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului în cadrul Festivalului Națiopnal de BabyBaschet ce a avut loc la Costinești, o întrecere atractivă organizată de Federația Română de Baschet.

Formația din Cetatea Marii Uniri este la a treia prezență la acest nivel competițional (2017, 2019, 2021), iar acum a cucerit primele distincții naționale, respectiv medaliile de bronz. Micuțele baschetbaliste din Cetatea Marii Uniri, pregătite de antrenoarea Ioana Raluca Dan, s-au bucurat de un adevărat spectacol, o sărbătoare a sportului sub panou, disputată la cel mai mic nivel competițional.

Lucrez cu aceste fetițe de un an de zile, răstimp în care ne-am lovit și de problemele cu pandemia. A fost prima lor competiție pentru marea majoritate a jucătoarelor. A fost o adevărată plăcere, din toate punctele de vedere, ne-am bucurat de jocul de baschet. Personal, ca antrenor, sunt efectiv pasionată să lucrez la acest nivel, cu jucătoare aflate la vârste fragede, să le împărtășesc «Abc»-ul acestui sport frumos. În această genarație sunt două-trei fete promițătoare”, a spus antrenoarea Ioana Raluca Dan.

Formația albaiuliană a înregistrat 4 victorii și tot atâtea înfrângeri, rezultatele fiind următoarele (în ordinea disputării partidelor): *31-17 cu ACS Juniors Champions Craiova; *9-44 cu ACS “Dan Dacian” București; *30-21 cu CSȘ Craiova 2; *10-46 cu Olimpia București; *19-15 cu CSȘ Sf. Gheorghe; *32-6 cu CSȘ Craiova 1; *17-32 cu ACS “Dan Dacian” București; *8-40 cu Olimpia București. Lotul de jucătoare (fete de 9 și 10 ani, născute în anii 2011 și 2012) a fost următorul: Maria Monica Nichimiș, Sara Maria Dan (fiica antrenoarei), Daria Maria Alexa, Eliza Maria Căta, Rebeca Maria Bercea, Ana Ecaterina Damian, Cristina Maria Cioara, Thea Miruna Moraru, Daria Alexa Cârțina, Karla Ioana Cutean, Sofia Irina Cârja, Maya Ioana Niga, Clasament: 1. Olimpia București 16 puncte (8 victorii), 2. ACS “Dan Dacian” București 15 p (7 victorii și o înfrângere), 3. LPS Alba Iulia 12 p (4 victorii și 4 eșecuri), 4. CSȘ Sfântu Gheorghe 11 p (4 succese și 3 înfrângeri), 5. CSȘ Craiova 2 10 p (două meciuri câștigate și 6 pierdute), 6. ACS Juniors Champions Craiova 9 p (două victorii și 5 insuccese), 7. CSȘ Craiova 1 8 puncte (a pierdut toate jocurile).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Vineri, 16 august, se inaugurează Baza Sportivă de Tip I de la Zlatna-Pătrângeni

Dan HENEGAR

Publicat

în

Vineri, 16 august, se inaugurează Baza Sportivă de Tip I de la Zlatna-Pătrângeni La finele săptămânii, se inaugurează o nouă Bază Sportivă de Tip I, aceea de la Zlatna-Pătrângeni, prima de acest gen din Munții Apuseni. Astfel, județul Alba se bucură în ultimul an de cinci noi asemenea baze sportive finalizate la Alba Iulia („Micești”), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea