Rămâi conectat

Sport

Industria revine în Liga a 4-a, la Galda de Jos, după 7 ani petrecuți în Liga a 3-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Șapte sezoane a petrecut în eșalonul terț Industria, inimoasa formație găldeană care la finele anului trecut a fost la un pas de abandonul competițional. După fricțiunile produse în urma alegerilor din septembrie în consiliul local al comunei, nu s-au mai aprobat bani pentru Industria în anul 2021, iar “galben-albaștrii” se pregăteau să anunțe, oficial, retragerea din Seria a 9-a a Ligii a 3-a.

Însă intervenția de apreciat a familiei Hulea, Ovidiu și Adrian, a evitat aruncarea prosopului iar divizionara terță, mutată în primăvară la Galtiu, a supraviețuit și a mai disputat 10 partide (8 în retur și alte două în barajul supraviețuirii cu Pobeda Stár Bišnov, echipa din Timiș reușind promovarea după 0-0 și 2-1). Retrogradată în Liga a 4-a, Industria avea posibilitatea să depună cerere la Federația Română de Fotbal pentru a continua pe a treia scenă. Asta întrucât există posibilitatea ca în vară unele grupări să se retragă, caz în care se vor ivi locuri libere iar FRF ar apela la invitații către echipele ce au participat la meciurile de baraj pentru a completa seriile.

*Nu se mai vrea în eșalonul terț

Teoretic, în acest moment pe mâna familiei Hulea sunt două echipe din Liga a 4-a, Viitorul Sântimbru și… Industria Galda de Jos, o situație deloc logică și greu de administrat din punct de vedere financiar. În consecință, în scurt timp Industria se va întoarce la Galda de Jos, în condițiile în care aleșii locali au revenit la sentimente mai bune față de fotbal și după o pauză de șase luni și-au arătat disponibilitatea să aloce fonduri în toamnă, respectiv să asigure un buget pentru Liga a 4-a. Ovidiu Hulea a acceptat să se retragă de la Industria, să predea echipa care dacă nu se înscrie în eșalonul inferior după retrogradare ar fi obligată, conform regulamentelor în vigoare, să înceapă din Liga a 5-a!

*Sorin Mărginean, antrenor la Viitorul Sântimbru

Deci lucrurile încep să se cearnă și semnele de întrebare în privința Industriei se risipesc. Dacă scenariul reimplicării primăriei prinde contur, Galda de Jos va avea la toamnă echipă în Liga a 4-a. Fără președintele Marcel Giorgiu, care nu mai dorește să se implice, marea probleme fiind, pe lângă asigurarea bugetului, găsirea unor jucători care să lucreze cu Radu Andone (prima opțiune pe banca tehnică). Trecând la Viitorul Sântimbru, aici se va merge pe mâna antrenorului Sorin Mărginean, însă din lotul cu care s-a încheiat campionatul puțini vor mai continua. 14 dintre jucători au primit dezlegări pentru CS Universitatea Alba Iulia, alți trei (D. Popa, G. Manciulea și Căt. Manciulea) pentru Kinder Teiuș, Potopea renunță la activitate, pe listă mai rămânând, printre alții, Tripșa, Goța, Bălaș, Pisoiu, R. Morar, Olălău sau R. Anghel, alături de cei mai vechi precum Ov. Barna, D. Hulea, Ov. Crișan, E. Hălălae sau C. Hălălae


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea