Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 11.00, CSU Rugby Alba Iulia, împotriva campioanei Știința Petroșani, în ultima reprezentație a turului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, 12 iunie, de la ora 11.00, pe terenul 2 al Stadionului “Cetate” se va disputa întâlnirea dintre CSU Rugby Alba Iulia și Știința Petroșani, contând pentru ultima etapă a turului Diviziei Naționale de Seniori (al doilea eșalon valoric al rugbyului autohton).

La finele întâlnirii va avea loc și un meci special de old-boys, în memoria rugbiștilor plecați dintre noi.

„MEMORIAL RUGBYSTIC Alba Iulia Sâmbătă, 12 iunie, ora 13.00, după întâlnirea CSU Rugby Alba Iulia – Ştiința Petroșani, pe Stadionul Unirea 2 Alba Iulia va avea loc un Memorial Rugbystic: este vorba de un meci Old Boys organizat de Rugby Old Boys Alba, CSM Alba Iulia și CSU Rugby Alba Iulia. Va fi un moment de evocare a celor care au fost pionieri și artizani ai acestui sport în judetul Alba, care din pacate au plecat dintre noi: Pamfil Petreanu, Ivan Fleissig, Ovidiu Moldovan, Nuțu Popa, Vasile Voica, Petre Bocșa, Adrian Măcinic, Emil David, Alexandru Balint (Șoni), Ionică Hrihor și Viorel Roz. Meciul se va încheia cu Repriza a III-a, unde ne vom aduce aminte de tot ce a fost, este și va fi acest sport fantastic: rugby. Toți sunteți așteptați cu drag la acest eveniment sportiv!!!’, au transmis organizatorii

Formația din Cetatea Marii Uniri, debutantă la acest nivel, va întâlni o echipă de tradiție, campioana DNS și totodată liderul la zi a ierarhiei, într-o dispută sportivă ce se anunță de înaltă ținută. Pentru a se prezenta onorabil la acest meci ce va trage cortina peste prima parte a campionatului, gruparea albaiuliană a realizat trei transferuri importante săptămâna aceasta, înregimentându-i pe Vlad Coroian (“U” Cluj, care a evoluat în Superligă), Sebastian Ciocodeică (rugbist cu mare experiență competițională, ce a jucat inclusiv prin Franța) și Adrian Șuteu (un tânăr de mare perspectivă).

Istoricul Marius Rotar, coordonatorul secției de rugby a Clubului Sportiv al Universității din Alba Iulia, ne-a declarat:

„Întâlnim cel mai dificil adversar de până acum, o echipă cu mare «greutate» istorică în rugbyul nostru. Din anumite puncte de vedere, partida este dezechilibrată, șansele noastre de succes fiind, practic, cam nule. Sunt realist și știu prea bine că minunile în rugby sunt rarisime. Asta nu înseamnă ca nu vom încerca să încerca să dăm totul pentru a oferi o replică rezonabilă adversarilor și să strângem, pe cât putem, scorul. Din păcate, nu putem alinia cel mai bun cincisprezece al nostru, fie din cauza unor accidentări (Nicolae Marin, Mihai Cozma, Călin Balcău, Paul Șoptirean și Darius Gașpar), fie din alte motive (Adrian Socaciu). Invităm albaiulienii sa ne susțină ca de fiecare dată. Nu mă îndoiesc că nu o vor face. Dincolo de rezultate, precum am mai spus, cel mai important element este că se joacă în Alba Iulia rugby, în mod oficial, după foarte multă vreme. De aici pornind, putem construi o echipă cu adevărat puternică”.

Lotul echipei CSU Rugby Alba Iulia este compus din Csongor Kiss Gal, Alexandru Munteanu, Vasile Băgăcean, Vlad Coroian, Paul Matei, Sebastian Ciocodeică, Andrei Borz, Bogdan Ionuț Pârvu, Cristian Gavra, Alin Lechințan, Alin Gog,  Andrei Moldovan, Alexandru Gabara, Călin Cristian Curta, Oscar Ivănuș,  Florin Coge, Adrian Marcu, Sergiu Procopii, Andrei Opriș Alexandru Kontrat, Adrian Șuteu, Ștefan Mădălin Andrei, și Vlad Pamfil. Antrenorul echipei este Sergiu Pop.

În clasamentul la zi a DNS, după 8 etape, continuă să conducă Știința Petroșani (în ultima runde, 55-11 cu CSU Arad) urmată de RC Bârlad și CS Năvodari. Așadar, la Alba Iulia se vor duela echipe aflate la polii opuși, liderul Știința Petroșani are 30 de puncte (6 victorii și un eșec, 20-25 la Bârlad), iar CSU Alba Iulia zero puncte. Până în acest sezon, al 10-lea în Dvizia Națională de Seniori, au fost opt formații campioane, iar singura care a reusit dubla fiind Știinta Petroșani, de altfel campioana en-titre (ce a disputat și finala anterioară, în 2019, când s-a impus CS Năvodari).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii! Vineri, 16 august 2024, este o zi specială pentru Unirea Alba Iulia, clubul din Cetatea Marii Uniri aniversând Centenarul, respectiv un secol de la înființare. Pentru a marca acest moment […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea