Rămâi conectat

Curier Județean

AMENDĂ de 1.000 lei pentru un bărbat din Blaj care a plecat din CARANTINĂ: Alte 74 persoane, sancționate pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

Ziarul Unirea

Publicat

în

Activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 sunt continuate de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 604 persoane aflate în carantină, 279 aflate în izolare și au fost organizate 15 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 349 de persoane. Alte 50 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.
Au fost controlate 30 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 48 de terase, restaurante, fastfood-uri și 36 de mijloace de transport, din care 9 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 74 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, una care nu a respectat măsurile privind carantinarea/izolarea și două care nu au respectat restricțiile de deplasare.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Blaj, au fost legitimate 121 de persoane, au fost verificate 56 de autovehicule și au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, din care 16 pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Tot la Blaj, un bărbat de 40 de ani, din municipiu, a fost depistat de polițiști că nu a respectat măsura carantinării și a părăsit locația unde ar fi trebuit să se afle pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-a întors din străinătate.

Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor art. 65 din Legea 55/2020.

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea