Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sărbătoarea libertății , un eveniment inedit cu expoziții , conferințe culturale și recitaluri, ce marchează Adunarea Națională de la Blaj din 1848

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sărbătoarea libertății , un eveniment inedit cu expoziții , conferințe culturale și recitaluri, ce marchează Adunarea Națională de la Blaj din 1848

Adunarea Națională de la Blaj din 1848 este celebrată în aceste zile printr-o serie de manifestări culturale desfășurate on-line, fără public, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile incluse în program vor fi transmis live pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba și a instituțiilor partenere în organizarea sărbătorii.

„Sărbătoarea Libertății” a debutat, miercuri, la ora 15:00, cu vernisajul expoziției „ Efigii și momente din istoria Blajului”, eveniment desfășurat la Muzeul de Istorie „Augustin Bunea” Blaj și transmis live. Vernisajul a fost prezentat de Simona Frâncu.

Manifestările continuă, joi, 13 mai 2021, ora 12:00, cu evenimentul „Blaj, 3-15 mai 1848, istorie și ideologie națională”, prezentat de istoricul Tudor Roșu. Acțiunea va fi transmisă live din Sala Unirii din Alba Iulia.

Vineri, 14 mai 2021, are loc, începând cu ora 13:00, la Palatul Cultural din Blaj, conferința cu titlul „Istoria imnurilor naționale în spațiul european”, eveniment susținut de dr. Valer Rus și Ovidiu Savu. Și acest punct din programul manifestărilor va fi transmis live și se va desfășura fără public.

„Sărbătoarea Libertății” se va încheia, sâmbătă, 15 mai 2021, ora 19:00, cu un recital cameral susținut de Cvartetul de Coarde al Județului Alba. Recitalul va fi transmis live din Palatul Cultural din Blaj.

Manifestările desfășurate sub genericul „Sărbătoarea Libertății de la Blaj” sunt organizate de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în parteneriat Primăria Municipiului Blaj, Palatul Cultural Blaj și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Toate punctele incluse în program se desfășoară fără public, fiind transmise live, online pe paginile Facebook ale instituțiilor organizatoare, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a transmiterii virusului Sars-CoV-2.

Evenimentele marchează sărbătorirea Adunării Naționale de la Blaj din 3/15 mai – 5/ 17 mai 1848, adunare a românilor transilvăneni, în timpul Revoluției de la 1848, prin care aceștia și-au exprimat revendicările naționale, politice, religioase și sociale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea