Rămâi conectat

Sport

Uniristele Mihaela Acatrinei și Ana Rodean, la Campionatul European de marș din Cehia

Dan HENEGAR

Publicat

în

La finele acestei săptămâni, mai precis duminică, 16 mai, atletele Mihaela Acatrinei și Ana Rodean (dublă legitimare CS Unirea Alba Iulia și CSU Reșița) vor participa, în Cehia, la Poděbrady, la Campionatul European de Marș, echipe și individual, seniori și Under 20.

Cele două uniriste vor fi însoțite de antrenorul Gabriel Avram, noutatea fiind dată de faptul că Ana Rodean va concura într-o probă nouă, pe distanța de 35 kilometri, iar Mihaela Acatrinei va aborda proba clasică de 20 kilometri marș.

Ne propunem clasări cât mai bune, pe poziții onorabile, dar și timpi apropiați de recordurile personale. Asta pentru a conta în ierarhiile mondiale. Din păcate, prezența la JO rămâne un vis îndepărtat, imposibil, câtă vreme nu avem în țară un traseu omologat la nivel internațional”, a spus antrenorul Gabriel Avram. Lotul României va avea în componență șapte sportivi (patru la masculin, în proba de 50 kilometri marș), șase de la Reșița și o junioară de la Craiova, această competiție fiind ultima de calificare pentru Jocurile Olimpice, iar Narcis Mihăilă și Marius Cocioran (ambii CSM Reșița) pot obține biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo! În același timp, concursul din Cehia reprezintă o șansă pentru mărșăluitori în ideea de a strânge puncte sau chiar de a face baremul pentru participarea la Campionatul Mondial din anul 2022, de la Oregon, din SUA.

În anul 2021, Mihaela Acatrinei și Ana Rodean au luat startul la 4 competiții: *Campionatele Naționale, la Timișoara (20 februarie): Acatrinei – campioană națională (cu record personal), Rodean – vicecampioană; *Balcaniada din Antalya (27 martie): Acatrinei – locul 4, Rodean – locul 5; *Capionatul Național de Alergare pe șosea (4 aprilie), 10 kilometri, medalie de bronz cu echipa CS Unirea Alba Iulia; *Grand Prix la Bekecsaba (19 aprilie): Acatrinei – locul 5, Rodean – locul 7), iar în 27 iunie este prevăzut Campionatul Național, la Pitești, 20 kilometri, seniori, tineret și juniori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO | Trei sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, convocați la lotul național de Orientare: Vor reprezenta România la două competiții internaționale de anvergură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, convocați la lotul național de Orientare: Vor reprezenta România la două competiții internaționale de anvergură Federația Română de Orientare a stabilit componența loturilor naționale care urmează să reprezinte România la două competiții internaționale de anvergură care vor avea loc în perioada imediat următoare. Astfel în perioada 14-20 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea