Rămâi conectat

Curier Județean

Marți, 11 mai: „SF, Fantasy & Horror Club Alba” pornește din nou la drum la sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” 

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marți, 11 mai 2021, începând cu ora 17:00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba se vor relua întâlnirile lunare ale membrilor „SF, Fantasy & Horror Club Alba”. Clubul a fost întrerupt timp de mai bine de un an, din cauza pandemiei Covid 19, iar începând din această lună, în fiecare a doua zi de marți a lunii, clubul se va desfășura, deocamdată, în sistem online, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Clubul se adresează tuturor celor care îndrăgesc acest gen și va fi coordonat de scriitorul Lucian Dragoș Bogdan. Fiecare întâlnire online va avea o temă data, anunțată anterior pe rețelele de socializare ale bibliotecii, tema propusă de această data fiind „Modificări genetice”, o temă de actualitate în contextul mondial din zilele noastre. Subiectele abordate de scriitorul Lucian Dragoș Bogdan vor fi: mutații genetice vs. inginerie genetică, o șansă în fața bolilor, supraoameni, mutanți și clone, „îmbunătățirea” oamenilor va deveni normalitate?, modificările genetice și cucerirea spațiului, omenirea față în față cu nemurirea.

Proiectul face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ/3.20 SF, Fantasy&Horror Club Alba și are ca scop sprijinirea, promovarea și inițierea în tainele genului SFFH, pentru cei ce vor să creeze fie literatură de gen, fie desene sau benzi desenate tematice. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și este deschis tuturor membrilor din comunitate care vor să-și petreacă timpul alături de alți pasionați de SF, Fantasy și Horror.

Lucian Dragoș Bogdan s-a născut pe 16 iulie 1975 în Alba Iulia. Încă de mic a fost pasionat de acest gen literar, iar la şase ani a realizat prima bandă desenată. A debutat în 1987 la un concurs de literatură SF organizat de Almanahul Copiilor, cu povestirea „Triunghiul Bermudelor”. La finalul anului 1988 și-a creat o revistă proprie, Galacticus, cu povestiri, benzi desenate şi articole ştiinţifice, care a ajuns până la numărul 24. În 1991, povestirile SF „Experimentul” și „Triunghiului Bermudelor” aveau să intre în topurile concursului „Best” din cadrul emisiunii „Start spre extraordinar”, a postului de radio România Tineret.

Între 1992 şi 2000 a publicat sporadic povestiri în revistele Luceafărul, Anticipaţia şi Discobolul, apoi, din anul 2002, a trecut în mediul virtual. O serie de povestiri i-au apărut în limba română pe site-urile Sfera Online, Imagikon, Avangarda, Lumi Virtuale, sau în traducere pe Phantazm (Danemarca), Cosmic Cafe şi Muse Apprentice Guild (SUA). Începând cu anul 2004 publică constant povestiri și romane SFFH, singur sau în colaborare, și scrie cu regularitate în reviste online şi tipărite, antologii, almanahuri şi volume colective, lărgindu-și stilul de la SF către genurile poliţist şi de dragoste.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea