Rămâi conectat

Ştirea zilei

Doar 10 persoane, PREZENTE la centrul de vaccinare din Ighiu, în ziua deschiderii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai bine de 900 de locuri sunt disponibile în primul centru de vaccinare anti-COVID-19 care funcţionează, de marţi, în mediul rural în judeţul Alba, respectiv în comuna Ighiu, unde numărul celor care s-au prezentat în prima zi pentru a se imuniza cu serul Moderna a fost foarte scăzut.

„Azi, 20 aprilie, s-a deschis la Ighiu, în colaborare cu Primăria comunei, primul centru de vaccinare fix din mediul rural din judeţul Alba. Amenajat în sediul Centrului pentru persoane vârstnice din comună, acesta beneficiază de 2 fluxuri de vaccinare a câte 96 de locuri, serul utilizat fiind Moderna. (…). Prima persoană vaccinată a fost un localnic în vârstă de 73 de ani, Florian Gruian, care s-a arătat încrezător că vaccinul primit îl va ajuta ca în viitorul apropiat să se reîntoarcă la o viaţă normală, cu mai puţine restricţii. Marţi, 20 aprilie, în prima zi de vaccinare, în Centrul nou deschis au fost imunizate 10 persoane”, a transmis Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Potrivit sursei citate, modalitatea de programare este prin lista de aşteptare de pe platforma naţională. „Având în vedere însă faptul că sunt locuri libere, practic notificarea se trimite în câteva minute şi programarea poate fi finalizată rapid”, precizează DSP Alba.

În comuna Ighiu erau marţi 27 de cazuri active de infectare cu virusul SARS-CoV-2, cu rata de incidenţă de 3,84 la mia de locuitori.

În judeţul Alba sunt înscrise marţi 2.488 de persoane pe liste de aşteptare, toate pentru vaccinul Pfizer. În acelaşi timp, în centrele de vaccinare din judeţ sunt disponibile 3.137 de locuri, dintre care 435 cu Pfizer, 930 cu Moderna şi 1.772 cu AstraZeneca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea