Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| O afacere de familie cu parfum de succes, în Alba Iulia. Serele care atrag clienți chiar și din Constanța pentru florile lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O afacere de familie din Alba Iulia, aflată pe Strada Turnătoriei 25 din cartierul Bărăbanț, condusă de Alexi Alexandru, „înflorește”, la propriu, chiar și în timp de pandemie.

Născută dintr-o pasiune, „Grădina cu Flori” a domnului Alexe a ajuns să trimită flori din serele sale în țări precum Olanda, Italia și Germania.

Cei opt oameni se ocupă cu multă grijă de florile de diverse culori din cele șase sere ale sale, micile „comori” pornind de la prețuri de 1,50 lei și ajungând până la 20 de lei pentru cele mai mari și frumoase ghivece.

Inginer TCM-ist de profesie, Alexandru Alexe se mândrește cu faptul că este un autodidact, acesta reușind să învețe pe parcurs tainele acestei ocupații frumoase, pe care o împarte cu cei doi copii ai săi.

YouTube video

„Pe lângă vânzarea de flori, noi ne mai ocupăm și cu amenajări. Băiatul meu este inginer peisagist, iar fiica mea, pe lângă multe altele, se ocupă de site-ul nostru.”, ne-a spus, cu mândrie, domnul Alexe.

Mușcatele sunt florile cel mai des întâlnite în serele grădinii sale, într-o afacere care a început în propria sa casă, în urmă cu mulți ani.

Despre clienții săi, Alexandru Alexe vorbește cu mult drag, acesta bucurându-se că există oameni care vin din Buzău și chiar și Constanța, din celălalt capăt al țării, pentru a-i cumpăra produsele.

„Am ocupat locul 1 pe județ pentru acest tip de afacere și locul 14 pe țară”, a mai transmis acesta, pentru ziarulunirea.ro.

Finanțarea pentru astfel de proiecte este greu de obținut, a mai declarat Alexandru, acesta spunând că „cei care cultivă fruct, legume sau cereale au prioritate în fața noastră. Mâncarea este pe primul loc la finanțări.”

În ciuda acestui obstacol, afacerea merge „ca pe roate” pentru domnul Alexe, luna aprilie fiind, după spusele sale, cea mai ocupată din an pentru el și pentru angajații săi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea