Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Luptătorul anticomunist albaiulian Simion Drăgoi, aniversat la 90 de ani. Fostul deținut politic recompensat de primărie cu distincția „Urbis Grates”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul deținut politic Simion Drăgoi, unul dintre cei care au suferit de pe urma convingerilor sale contrare regimului comunist, a fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 90 de ani, fiind recompensat de primărie cu distincția „Urbis Grates”. A fost unul dintre membrii Ligi Anticomuniste din Alba Iulia, o organizație care a luat fiinţă în toamna anului 1949, fiind fondată exclusiv de elevi ai liceelor Teoretic şi Comercial din Alba Iulia.

„Recunoştinţa noastră pentru un om deosebit. La mulţi ani domnule Simion Drăgoi! Pentru prea mulţi oameni, regimul comunist a însemnat teroare, foame, disperare, destine frânte, nedreptăţi. Mulţi dintre cei care credeau cu tărie în adevăr, libertate şi demnitate au fost ţinuţi pe nedrept în închisorile comuniste sau au fost trimişi la muncă silnică.

Mulţi dintre ei au pierit acolo, dar pe cei care mai sunt încă printre noi trebuie să îi omagiem şi să îi preţuim. Astăzi am avut bucuria să îi înmânez Diploma ”Urbis Grates” şi cartea ”Memoria Urbis” domnului Simion Drăgoi, la împlinirea vârstei de 90 de ani. Doar pentru că avea alte opinii politice faţă de cei care conduceau atunci România, domnul Drăgoi a fost obligat să îndure opt ani de privaţiuni în lagărele comuniste, dar şi prigoana din partea Securităţii comuniste, până la Revoluţia din 1989.

Nu putem să corectăm ceea ce s-a petrecut, dar putem să îl asigurăm de tot respectul şi preţuirea noastră. Cred că sunt în asentimentul tuturor colegilor consilieri propunând acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Alba Iulia pentru domnul Simion Drăgoi.

La mulţi ani şi multă sănătate vă dorim domnule Simion Drăgoi!” a transmis primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Urs depistat în localitatea Vidolm, comuna Ocoliș. Cetățenii, avertizați prin mesaj RO-Alert

Bogdan Ilea

Publicat

în

Urs depistat în localitatea Vidolm, comuna Ocoliș. Cetățenii, avertizați prin mesaj RO-Alert Cetățenii din satul Vidolm, comuna Ocoliș au fost avertizați marți, 30 aprilie prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate „A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Vidolm, comuna Ocoliș. S-a transmis mesaj RO-ALERT locuitorilor din zonă,” au transmis ISU Alba. Sfaturi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea