Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Peste 2,5 milioane de măşti neconforme, OPRITE de la comercializare, în numai o zi: Anunțul ANPC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 2,5 milioane de măşti neconforme au fost oprite de la comercializare, a anunțat ANPC. În urma validării de către Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a celei de-a 26-a alerte româneşti în ceea ce priveşte măştile aflate la comercializare în ţările Uniunii Europene, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia Prahova a oprit de la comercializare peste 2,5 milioane de măşti neconforme.

”În urma controalelor care s-au desfăşurat pe 26 martie 2021, comisarii CRPC Prahova au oprit definitiv de la comercializare 2.623.900 bucăţi măşti, care corespundeau alertei RAPEX menţionate, în valoare de 3.146.056 lei. Această cantitate a fost identificată în actele operatorului economic şi se afla deja în depozitele acestuia, precum şi în toate magazinele sale din România”, a transmis, vineri, ANPC.

Instituţia reaminteşte operatorilor economici că aceste verificări vor continua şi în perioada următoare şi îi avertizează ca, în spiritul respectării drepturilor consumatorilor în activitatea comercială pe care o desfăşoiară, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”.

În dimineaţa zilei de 26 martie, Sistemul de alertă rapidă – RAPEX a validat cea de-a 26-a alertă iniţiată de ANPC, privind măştile de protecţie neconforme.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea