Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ploile nu vor mai face ravagii în Micești: Rețeaua de colectare a apelor pluviale, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ploile nu vor mai face ravagii în Micești: Rețeaua de colectare a apelor pluviale, pe masa consilierilor locali

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința din data de 30 martie, proiectul – faza Studiu de Fezabilitate pentru obiectul de investiții „rețea de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare hc762 și hc1134 din localitatea Micești, municipiul Alba Iulia în emisarul natural Ampoi”.

Proiectul are drept scop realizarea unei rețele de canalizare pluvială de-a lungul străzilor Magurei,Azuga si Doma ,aflate in domeniul Public al Municipiului Alba Iulia. Oportunitatea investiției este justificată de faptul că în prezent în localitatea Micești se află în desfășurare lucrările de execuție pentru reabilitarea canalului colector HC762. Acest colector rezolva doar punctual problema preluării apelor pluviale de pe versanții dealului Mamut situat în partea de vest a localității Micești.

O altă problemă o reprezintă starea actuală a canalului colector HC1134 care asigura scurgerea apelor pluviale din zona străzii Măgurei și până în zona străzii Drăgășani, traseul acestui colector fiind printre proprietăți private, iar din punct de vedere structural acesta este colmatat sau acoperit cu anexe gospodărești pe anumite porțiuni. În timpul ploilor abundente apele se scurg pe platforma drumului,în grădini și locuințe ceea ce duce la formarea noroaielor,gropilor,bălților și inundarea subsolurilor.

Valoarea de finanțare a obiectivului de investiție este de 4.005.878,49 lei, cu TVA, iar termenul de finalizare este de 9 luni.

Se vor avea în vedere în principal următoarele:

– decantor amplasat în zona din spatele bisericii ortodoxe din Micești, pentru colectarea aluviunilor, și prevenirea colmatării rețelei de canalizare.

– canal din beton acoperit cu dale pe strada Măgurei cu o lungime de cca 200 m, de la canalul colector HC762 la canalul colecor HC1134.

– canalizare pluvială montată subteran, în lungime de 800 m, care preia apele din canalul din beton acoperit transportându-le și deversând în emisarul natural râul Ampoi, de-a lungul străzilor Măgurei, Azuga și Doma. Diametrul și materialul rețelei de canalizare se vor stabili de către proiectant, având la bază studiul hidrologic și breviarul de calcul cu modelarea și calculul hidraulic.

– deversor în râul Ampoi, dotat cu vana stăvilar acționată electric și sistem de închidere automată la creșterea nivelului în râul Ampoi peste cota de siguranță calculată de proiectant.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic O vijelie puternică a făcut prăpăd la Sohodol. După zilele caniculare, furtunile lovesc cu la fel de multă putere mai multe zone din județ. Citește și: VIDEO | Natura s-a dezlănțuit vineri la Șibot: Ploaie torențială și rafale de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea