Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj a ratat trofeul Challenge Cup, după returul finalei de la Istanbul

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a ratat trofeul Challenge Cup, după manșa secundă a finalei întrecerii europene, în deplasare, în capitala Turciei, în partida cu Sistem9 Yesilyurt Istanbul, un nou eșec, 0-3 (17-27, 17-25, 12-25), în 67 de minute.

Amfitrioanele aveau prima șansă grație succesului nescontat din România, de la Tg. Mureș, scor 3-0, după numai 62 de minute, iar echipa din “Mica Romă” era obligată să producă o minune, însă gazdele au reușit să se impună în primele două seturi 25-17, 25-17. Lămurită fiind ecuația câștigătoarei Cupei Challenge, al treilea set s-a disputat doar pentru statistică, Darko Zakoc apelând la toate jucătoarele din lot.

A fost, într-adevăr, “Săptămâna Patimilor” pentru gruparea din Alba, ce a suferit teribil, inclusiv prin eșecul din Divizia A1, cu rivala CSM Târgoviște. Și totuși, o româncă a fost fericită, Alexia Căruțașu (Yesilyurt), care la 17 ani a arătat clasă, “puștoaica minune” fiind cea mai bună jucătoare a gazdelor, cu 19 puncte și implicit cea mai bună realizatoare a actualei ediții, cu 129 de puncte totalizate în 6 întâlniri.

Cu toate că în formula de start a revenit libero-ul Silvija Popović, primul set al jocului retur a fost o prelungire a precedentei întâlniri, fiind dominat copios de Alexia Căruțașu și compania, ce s-au distanțat lejer, la 19-12 și 22-15. Campioana României nu s-a regăsit, deși avea de luat în primul rând o revanșă față de ea însăși după evoluția lamentabilă de la precedenta întâlnire. Fetele lui Mehmet Kamil Soz conduceau cu 1-0 și mai aveau nevoie de adjudecarea unui parțial, pentru a reuși, să câștige, în premieră Cupa Challenge, din postura de debutantă, confirmând valoarea voleiului din Turcia. În al doilea set, disputa s-a mai echilibrat, iar Blajul a ținut aproape, cât de cât, până la 14-16 și 15-17, dar atât…

Având drept obiectiv declarat cucerirea trofeului actualei ediții în cea de-a treia întreceri continentale ca importanță, Volei Alba Blaj rămâne doar cu satisfacția că a disputat trei finale europene în ultimii 4 ani.

În an aniversar, un deceniu de la înființare, echipa din Alba visa la o triplă istorică, însă momentan s-a ales numai cu Cupa României.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijević – două puncte – Bojana Čelić-Marković – 5p, Maja Aleksić 5p, Jovana Kocić, Ioana Baciu 9p, Bojana Milenković 5p, Silvija Popović (libero); au mai intrat Ramona Rus, Reka Bleicher – un punct, Irina Malkova, Francesca Alupei – 4p, Ștefania Cheluță – un punct, Regan Hood Scott – un punct, Aleksandra Spasenic (libero).

Sursa foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, triunghiular în Slovenia: remiză cu ND Gorica și eșec cu CSM Reșița

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a susținut un triunghiular în Slovenia, la Rogla, întâlnind ND Gorica (remiză, 1-1) și CSM Reșița (eșec, 0-1). După ce amicalul cu NK Bistrica a fost anulat, uniriștii au susținut două teste a câte 45 de minute în aceeași zi, obținând rezultate de apreciat în fața unor oponenți din eșalonul superior. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea