6 greșeli pe care probabil le faceți cu friteuza dumneavoastră (P)
Alimentele calde și crocante sunt la doar câteva minute distanță – dar numai dacă evitați aceste greșeli pe care le puteți face cu friteuza dvs. fără ulei.
Nu se poate nega faptul că o friteuză cu aer sau fără ulei este minunată. Vă oferă cartofi prăjiți crocanți, în câteva minute, cu jumătate din grăsimea și caloriile pe care v-ați aștepta să le găsiți într-o comandă tradițională de restaurant sau fast-food. Și nu există niciun compromis la gust. De fapt, puteți adăuga chiar și propriile dvs. ierburi și condimente și puteți utiliza ingrediente inedite.
Cu toate acestea, modul în care vă folosiți friteuza poate afecta dacă obțineți sau nu acea bunătate magică, „prăjită”. Dacă faceți aceste greșeli foarte obișnuite, nu veți obține gustul și textura pe care le căutați.
Uitați să o preîncălziți
Acele cadrane sunt acolo pentru un motiv, așa că fiți atent la ele. Faceți-vă timp (aproximativ 3 minute) pentru a seta friteuza de aer la temperatura corectă înainte de a găti. Preîncălzirea friteuzei este cea mai bună soluție pentru a vă asigura că temperatura și fluxul de aer vor fi la niveluri corecte, iar mâncarea se poate găti la perfecțiune.
În ceea ce privește temperatura, aceasta variază, dar este de obicei între 160 și 200 de grade C. Dacă pur și simplu aruncați mâncarea înăuntru, nu se va găti la fel de uniform. Preîncălzirea încălzește coșul, astfel încât suprafața de gătit să fie fierbinte când adăugați mâncarea.
Nu gătiți legume
Nu vă limitați doar la a vă face pui în friteuză – puteți prepara mâncăruri vegetale prăjite, care sunt delicioase și pline de substanțe nutritive.
Friteuzele cu aer seamănă mult cu cuptoarele cu convecție de top – mai exact versiunile turbo. Mașina folosește puterea aerului care circulă fierbinte pentru a face mâncarea să se gătească rapid. Puteți face totul, de la ardei umpluți, la sparanghel, până la cartofi dulci în friteuză, în câteva minute.
Este minunată pentru prepararea de mâncăruri și preparate pe bază de legume cu o textură clară și mai puține calorii și grăsimi.
Gătiți numai alimente care sunt deja prăjite
Nu aruncați o aripă de pui prăjită în prăjitorul de aer pentru a fi mai prăjită. Folosiți friteuza de aer pentru rețete de la zero. Alimentele convenabile, cum ar fi cartofii prăjiți congelați, crochetele de pește și nuggets-urile de pui sunt deja prăjite. Pregătirea lor în friteuza de aer le va face extrem de crocante, dar nu veți economisi grăsimi sau calorii.
Supraaglomerați coșul
Faceți-i mâncării spațiu pentru a respira. Poate doriți să economisiți timp și energie făcând un lot mare deodată, dar riscați să vă distrugeți masa. Rezistați tentației de a înghesui o grămadă de alimente în coșul friteuzei. Acest lucru va duce la alimente gătite în mod inegal.
Pentru cea mai uniformă prăjire, întrerupeți gătitul și scuturați ușor coșul. Acest lucru va ajuta la distribuirea uniformă a alimentelor și va promova gătitul coeziv. Agitați mâncarea o dată sau de două ori în timpul gătitului.
Pregătiți mâncarea în loturi mai mici, sau luați în considerare o friteuză de aer mai mare, care este minunată pentru mulțimi și petreceri. Friteuzele cu aer standard sunt excelente pentru gătitul pentru două persoane, iar unele rețete pot servi patru. Cu toate acestea, modelul XXL poate face porții pentru până la șase persoane.
Nu o folosiți pentru a coace
Uitați de cuptor și folosiți friteuza cu aer pentru dulciuri. Folosiți friteuza de aer pentru produse de patiserie sănătoase, precum cele pentru micul dejun, gogoși și deserturi, care au un gust minunat.
Investiți în câteva vase care se încadrează în coșul lateral, cum ar fi un vas mic rotund. Acestea se potrivesc chiar în interiorul coșului de friteuză și sunt elemente esențiale pentru coacerea prăjiturilor într-o friteuză cu aer.
Folosiți prea mult sau prea puțin ulei
În timp ce unele rețete nu folosesc ulei, majoritatea o fac – și este încă semnificativ mai puțin decât uleiurile utilizate în rețetele standard prăjite. Aveți nevoie doar de 1-2 lingurițe pentru majoritatea rețetelor sau de 1-2 linguri pentru articolele de panificație.
Depinde de rețetă – unele nu au deloc nevoie de ulei, pe altele le puteți găti cu un strat ușor de spray cu ulei. Folosirea a prea mult ulei poate provoca scurgerea sa în tava de jos – acest lucru poate cauza ca excesul de ulei să se ardă și să scoată fum.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Economie
Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Ciolacu s-a ținut de cuvânt pentru că și-a tatuat pe mâna textul ”Nu se mărește TVA-ul!”, dar era de preferat să scrie: ”Reindustrializez România!”
Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Ciolacu s-a ținut de cuvânt pentru că și-a tatuat pe mâna textul ”Nu se mărește TVA-ul!”, dar era de preferat să scrie: ”Reindustrializez România!” Dragoș Damian, directorul Terapia Cluj, într-o postare pe facebook, mennționează că l-ar fi apreciat mai mult pe premierul Ciolacu, dacă în loc de ”Nu se mărește […]