Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj, în finala Cupei României, după 3-1 cu rivala CSM Târgoviște! Pas uriaș spre trofeu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei României, după o victorie extraordinară, 3-1 (25-17, 25-22, 23-25, 25-18) cu rivala CSM Târgoviște, într-o partidă a ambițiilor, practic finala din semifinalele competiției ce se dispută la Cluj-Napoca.

Echipa din “Mica Romă” și-a luat astfel revanșa după înfrângerea din Divizia A1 și a făcut un pas însemnat spre câștigarea primului trofeu al acestui sezon. Finala se dispută duminică, de la ora 14.00, cu Dinamo (3-0 în semifinală cu Știința Bacău), în direct la TVR 3. Un derby în adevăratul sens al cuvântului, o dispută spectaculoasă, cu faze la limită, un meci în care Blajul și-a demonstrat forța, în ciuda unei replici aspre venită dispre contracandidată.

Partida a durat 102 minute, cele mai multe puncte fiind realizate de Casanova – 25, respectiv Maja Aleksić – 17, Bojana Milenković – 16 și Ioana Baciu – 15.

Trupa lui Darko Zakoc a început mobilizată la maximum, iar primul parțial l-a dominat autoritar (25-17). Și în al doilea set lucrurile au mers în același sens, chiar dacă formația de lângă Turnul Chindiei a dat semne de revenire (a recuperat de la 13-18 până la 17-18 și a anulat două mingi de set). În al treilea set, dâmbovițencele au început excelent, conducând la 5 puncte în repetate rânduri (10-5, 15-10, 19-14), însă Blajul nu a predat armele și a revenit extraordinar, recuperând punct după punct până la 23-23 (de la 17-22 și 20-23)! Târgoviștea a avut o minge de set și a fructificat-o, revenind în meci, după un set extrem de disputat (25-23)

Blajul simte pericolul, ridică ritmul și revine la timonă: are 8-4 în startul setului al 4-lea, dar partida a capătat accente dramatice, întrucât opoenentele au replicat și au ajuns să conducă cu 14-11 și 17-15. Nebunia a continuat, cu Blajul remontând miraculos, cu 4 mingi consecutive până la 19-17 în favoarea echipei lui Zakoc, care apoi a zburdat spre o victorie uriașă, cu 6 puncte succesive.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijević – 7 puncte, Irina Malkova – 12, Ioana Baciu – 15, Maja Aleksić – 17, Bojana Čelić-Markovic – 10, Bojana Milenković – 16, Silvija Popović – libero; Regan Hood Scott – două puncte, Ramona Rus, Aleksandra Spasenic, Réka Bleicher,  Ștefania Cheluță, Francesca Alupei (absentă Jovana Kocić – din motive medicale)

Foto: Elis IORDACHE, Federația Română de Volei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea