Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj, în finala Cupei României, după 3-1 cu rivala CSM Târgoviște! Pas uriaș spre trofeu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei României, după o victorie extraordinară, 3-1 (25-17, 25-22, 23-25, 25-18) cu rivala CSM Târgoviște, într-o partidă a ambițiilor, practic finala din semifinalele competiției ce se dispută la Cluj-Napoca.

Echipa din “Mica Romă” și-a luat astfel revanșa după înfrângerea din Divizia A1 și a făcut un pas însemnat spre câștigarea primului trofeu al acestui sezon. Finala se dispută duminică, de la ora 14.00, cu Dinamo (3-0 în semifinală cu Știința Bacău), în direct la TVR 3. Un derby în adevăratul sens al cuvântului, o dispută spectaculoasă, cu faze la limită, un meci în care Blajul și-a demonstrat forța, în ciuda unei replici aspre venită dispre contracandidată.

Partida a durat 102 minute, cele mai multe puncte fiind realizate de Casanova – 25, respectiv Maja Aleksić – 17, Bojana Milenković – 16 și Ioana Baciu – 15.

Trupa lui Darko Zakoc a început mobilizată la maximum, iar primul parțial l-a dominat autoritar (25-17). Și în al doilea set lucrurile au mers în același sens, chiar dacă formația de lângă Turnul Chindiei a dat semne de revenire (a recuperat de la 13-18 până la 17-18 și a anulat două mingi de set). În al treilea set, dâmbovițencele au început excelent, conducând la 5 puncte în repetate rânduri (10-5, 15-10, 19-14), însă Blajul nu a predat armele și a revenit extraordinar, recuperând punct după punct până la 23-23 (de la 17-22 și 20-23)! Târgoviștea a avut o minge de set și a fructificat-o, revenind în meci, după un set extrem de disputat (25-23)

Blajul simte pericolul, ridică ritmul și revine la timonă: are 8-4 în startul setului al 4-lea, dar partida a capătat accente dramatice, întrucât opoenentele au replicat și au ajuns să conducă cu 14-11 și 17-15. Nebunia a continuat, cu Blajul remontând miraculos, cu 4 mingi consecutive până la 19-17 în favoarea echipei lui Zakoc, care apoi a zburdat spre o victorie uriașă, cu 6 puncte succesive.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijević – 7 puncte, Irina Malkova – 12, Ioana Baciu – 15, Maja Aleksić – 17, Bojana Čelić-Markovic – 10, Bojana Milenković – 16, Silvija Popović – libero; Regan Hood Scott – două puncte, Ramona Rus, Aleksandra Spasenic, Réka Bleicher,  Ștefania Cheluță, Francesca Alupei (absentă Jovana Kocić – din motive medicale)

Foto: Elis IORDACHE, Federația Română de Volei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Iarăși campioni! Star Pro Optimum Alba Iulia a câștigat un nou turneu internațional, la Albena! Yannis Popescu – golgheterul competiției Under 12

Dan HENEGAR

Publicat

în

Star Pro Optimum Alba Iulia a reușit un nou rezultat extraordinar, impunându-se la turneul internațional „West Footbal Arena-Challenge Cup 2024″, la Albena (Bulgaria), la categoria Under 12. Grupa de copii din anul 2012 și mai mici, antrenată de Filip Morar, a cucerit trofeul, după ce a câștigat toate întâlnirile susținute, iar Yanis Popescu a cucerit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea