Rămâi conectat

Sport

După 28 de ani, Cugirul bate iar la porțile Ligii a 2-a! CSO Cugir, baraj în mai pentru accederea în eșalonul superior

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Cugir are șanse majore să susțină în luna mai barajul de promovare în eșalonul secund. Formația condusă de antrenorul jucător Lucian Itu (foto) este cea mai bine plasată dintre conjudețene în ierarhia Seriei a 9-a din Liga a 3-a.

“Roș-albaștrii” au 23 de puncte, două mai puțin decât liderul Unirea Dej, clasându-se pe locul secund, la distanță confortabilă raportat la urmăritoarele Avântul Reghin (locul 3, cu 19 puncte) și Unirea Ungheni (locul 4, cu 17 puncte). Partea a doua a campionatului va debuta în 12 martie cu o deplasare la Ungheni, în derby-ul rundei a 11-a, și se va încheia vineri, 30 aprilie, tot cu un joc extern, la Jucu, cu Sănătatea Cluj.

Gruparea cugireană a promovat ultima dată pe a doua scenă fotbalistică în stagiunea 1989-1990 (acum 31 de ani), rezistând în Divizia B până în 1993 (în urmă cu 28 de ani), ultima accedere a unei echipe din Alba în Liga a 2-a producându-se în 2001, în acest an împlinindu-se două decenii de la realizarea Minaurului Zlatna pregătit de Ștefan Fogoroși. Metalurgistul Cugir (din acest an, pentru o stagiune, va purta denumirea de CSO) este cea mai longevivă divizionară terță din Alba, acesta fiind al 8-lea campionat consecutiv (promovarea, în 2013, la Oradea, după barajul cu Rapid Jibou). Lucrurile sunt clare în privința primăverii fotbalistice. CSO Cugir va ocupa, la finele sezonului, unul dintre primele două locuri, fapt ce-i va permită să susțină barajele de promovare din luna mai, ambele tur-retur, primul în 8 și 15 mai, al doilea în 22 și 29 mai. Oponente vor fi fruntașele din Seria a 10-a, care în acest moment le are pe podium pe SZM Zalău – 24 de puncte, Minaur Baia Mare – 20 de puncte și CAO Oradea – 17 puncte (ultima, la egalitate cu Gloria Bistrița).

În acest context precizăm faptul că sâmbătă, de la ora 11.00, se va disputa al treilea joc de verificare din intersezon, tot în deplasare, cu Măgura Cisnădie (locul 5 în Seria a 7-a), pentru ca miercuri, 24 februarie, să fie prevăzut primul test pe teren propriu, cu Jiul Petroșani (nou-promovată, locul 8 în Seria a 7-a). Precedentele amicale s-au jucat la Deva, 1-2 cu CSM Deva și 4-1 cu CSC Sânmartin, pe teren sintetic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO | Trei sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, convocați la lotul național de Orientare: Vor reprezenta România la două competiții internaționale de anvergură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, convocați la lotul național de Orientare: Vor reprezenta România la două competiții internaționale de anvergură Federația Română de Orientare a stabilit componența loturilor naționale care urmează să reprezinte România la două competiții internaționale de anvergură care vor avea loc în perioada imediat următoare. Astfel în perioada 14-20 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea