Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Opinii - Comentarii

17 februarie: Ziua Bunătăţii Spontane. Fă şi tu o faptă bună

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Celebrată anual pe data de 17 februarie, Ziua Bunătăţii Spontane îndeamnă oamenii să facă fapte bune, fără să aştepte ceva în schimb. Deşi filosofia pe care se bazează este altruismul, există totuşi un beneficiu, mulţumirea de sine pentru binele făcut.

Ziua Bunătăţii Spontane a debutat în Noua Zeelandă, după ce Josh de Jong, blocat în trafic şi înconjurat de şoferi nervoşi şi agresivi s-a gândit ce bine ar fi, dacă măcar o zi pe an oamenii ar fi mai buni unii cu alţii, fără să aştepte răsplată.

Ziua mondială a manifestării bunătăţii spontane este marcată, astăzi, în întreaga lume, fără diferențiere de rasă sau cetățenie, doarece, are o însemnatate de nivel mondial. Această zi este sărbătorită la iniţiativa organizaţiilor internaţionale de caritate, care au iniţiat această acţiune, pentru a solidariza oamenii, indiferent de apartenenţa naţională sau convingerile religioase.

Această zi creşte în popularitate de la an la an, sărbătorită de indivizi, grupuri şi organizaţii, subiect de carte şi film, se regăseşte inclusiv în parabola bunului samaritean.

Potrivit Evangheliei după Luca, un călător bătut, jefuit şi lăsat aproape mort pe drumul dintre Ierusalim şi Ierihon, a fost ajutat de un samaritean. Mai întâi un preot, apoi un levit, au trec pe lângă el, evitându-l şi fără a-i da vreo mână de ajutor. În ciuda vrăjmăşiei dintre evrei şi samariteni, cel din urmă l-a ajutat pe rănit, i-a legat rănile şi i le-a tratat cu untedelemn şi vin.

Mai puţin stresaţi şi cu o mai mare stimă de sine, cei care fac un bine au o sănătate fizică şi psihică mai bună.

„Ce este bunătatea? O frumusețe pe care o percepi direct cu sufletul” (Alexandru Vlahuță)
Cel mai important lucru în această zi, așa cum susţin organizatorii, este să încercăm să fim buni în toate, şi nu doar buni, ci buni fără măsură și lipsiţi de egoism.

Dacă o persoană aşteaptă mulţumiri pentru bunătatea sa, atunci aceasta nu mai poate fi considerată bunătate. Pentru bunătatea voastră nu trebuie să aşteptaţi laude sau recompense. Adevărata bunătate este atunci când faceţi fapte bune care vă aduc bucurie şi plăcere, fără să aşteptaţi ceva în schimb.

Fă şi tu o faptă bună:
* Oferă o cafea unui necunoscut!
* Donează sânge!
* Oferă o floare!
* Donează o haină sau o jucărie!
* Salută un necunoscut şi urează-i o zi bună. Fă-o cu zâmbetul pe buze!
* Oferă-te să plimbi câinele vecinului!
* Petrece o zi la un cămin de bătrâni!

E ușor să fii bun cu cei apropiați și cu cei care îți sunt simpatici, mai greu este să manifești o bunătate spontană față de cei pe care nu-i prea placi. Mulți oameni își doresc o lume mai bună, dar ea începe cu schimbarea individuală.

Sursa: evenimentezilnice.blogspot.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea