Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rețea de străzi și canalizare la Blaj, pentru ansamblul de locuințe din zona lacului Chereteu: A fost semnat contractul de execuție

Ziarul Unirea

Publicat

în

În cursul zilei de vineri s-a semnat contractul de execuție pentru construirea străzilor și a rețelei de canalizare din cartierul Chereteu, din municipiul Blaj.

„Este o investiție pe fonduri europene nerambursabile, din bugetul alocat Regiunii Centru, prin POR, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții în Municipiul Blaj” – Axa prioritară 13. Valoarea contractului este de 4.956.593,17 lei (fără TVA).

În cadrul acestui proiect, va fi introdusă canalizarea menajeră și pluvială, vor fi construite și asfaltate 5 străzi, în lungime totală de 2.1 km, toate dotate cu trotuare pavate, în suprafață totală de 2.800 mp.

Lucrările vor începe în luna martie și se vor încheia până la finalul anului!”, a transmis primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

În zona amplasamentului studiat există rețea de apă potabilă și de gaze naturale numai la proprietățile deja construite. La momentul realizării proiectului tehnic privind rețelele tehnico- edilitare în zona studiată, se va ține cont de toate utilitățile existente și se vor lua măsuri pentru corelarea acestora cu cele propuse.

Rețeaua de canalizare pluvială va fi subterană și va prelua apele de pe partea carosabilă a drumului, prin guri de scurgere amplasate la marginea drumului, lângă bordură. Apele colectate se dirijează spre căminele colectoare sau conducte amplasate în apropiere.

Pentru realizarea sistemului de canalizare s-a pornit de la premisa de racordare a tuturor consumatorilor casnici de apă la un sistem de canalizare, de colectarea apelor uzate menajere și evacuarea lor la o stație de epurare care să poată aduce la standarde naționale și europene calitatea apelor uzate.

Se vor amenaja suprafețele rezultate între limitele de proprietate și bordura exterioară a trotuarelor cu spațiile verzi. Pe aceste suprafețe se va așterne pământ vegetal și se vor înierba.

Rezultatul achiziției lucrărilor va fi realizarea unor rețele de drumuri care să asigure accesul la viitorul ansamblu de locuințe din zona Lacului Chereteu și realizarea canalizării menajere și pluviale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

SCANDAL în cartierul ”Lumea Nouă” din municipiul Alba Iulia: Un bărbat REȚINUT și o femeie sub control judiciar după ce au înjurat polițiștii. De la ce a pornit totul

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL în cartierul ”Lumea Nouă” din municipiul Alba Iulia: Un bărbat REȚINUT și o femeie sub control judiciar după ce au înjurat polițiștii. De la ce a pornit totul Un bărbat a fost reținut duminică, 20 iulie 2024, iar o femeie a fost plasată sub control judiciar în urma unui scandal iscat în cartierul ”Lumea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea