Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Treisprezece autobuze electrice noi vor circula pe străzile din Alba Iulia! Primarul Gabriel Pleșa a semnat contractul de 34 de milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un număr de 13 autobuze electrice, produse în Cehia, urmează a fi livrate Municipiului Alba Iulia, ca parte a unei achiziții printr-un proiect european, a transmis primarul Gabriel Pleșa astăzi, într-o postare scrisă în mediul online.

„Albaiulienii merită un transport public modern, european și cât mai ecologic.

Cu bucurie vă anunț că am semnat contractul pentru livrarea celor 13 autobuze electrice, care sunt achiziționate de Alba Iulia printr-un proiect european. Licitația a fost câștigată de o companie din Cehia, care va furniza 13 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă și 4 stații de încărcare rapidă, în valoare de 34.221.733,00 lei fără TVA.

Achiziția publică a fost organizată centralizat de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de lider de parteneriat în numele a patru unități administrativ teritoriale din România, printre care și Alba Iulia. Autobuzele vor fi echipate cu tehnologii avansate, sisteme de supraveghere video, atât în interior cât și în exterior, sisteme de informare călători, sistem de contorizare călători și alte noi tehnologi.

Este un prim pas spre eficientizarea transportului public de persoane la nivelul municipiului și, reducerea subvenției plătită de municipalitate, dar și începutul de drum spre mobilitatea urbană reală în Alba Iulia.”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, despre noile autobuze.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Pui de pisică, salvat de pompierii din Alba Iulia: A rămas blocat într-un copac de 5 metri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pui de pisică, salvat de pompierii din Alba Iulia: A rămas blocat într-un copac de 5 metri Un pui de pisică a fost salvat duminică noaptea de pompierii din Alba Iulia, după ce a rămas blocat într-un copac de 5 metri. Citește și: VIDEO | Misiune dificilă a pompierilor din Alba pentru salvarea unui cal […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea