Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat din Alba prins beat și fără permis la volan, trimis în judecată: A refuzat și prelevarea de mostre biologice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat care a fost prins de către autorități beat la volan, cu o alcoolemie de 1,06 mg/l, este în prezent cercetat în stare de reținere pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și pentru refuzul de a i se preleva mostre biologice, conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus la data de 25.01.2021 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui inculpat cercetat în stare de reținere pentru săvârşirea infracţiunilor de:-conducerea unui vehicul fără permis de conducere prev.de art. 335 alin.1C.pen.și-refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice prev. de art. 337C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 din C.pen.Ulterior, în aceeaşi dată, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatpe o durată de 60 zile, perioadă în care inculpaţii trebuie să respecte mai multe obligaţii:

a) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi la Poliția Municipiului Alba Iulia ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la Inspectoratul de Poliție Județean Alba–Serviciul de Investigații Criminale, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.Din actele de urmărire penală efectuate de organele de cercetare penală din cadrul Postului de Poliție Blandiana din jud. Alba şi de procurorul din cadrul Parchetului de pe Judecătoria Alba Iulia a rezultat suspiciunea rezonabilă că:

În seara zilei de 24.01.2021, fără a deține permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a condus un autoturism pe un drum public din localitatea Blandiana, cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare a alcoolemiei de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior inculpatul a refuzat recoltarea de mostre biologice.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea