Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cel mai mare furnizor de droguri din Alba Iulia a fost trimis din nou în judecată! Ce au găsit procurorii în casa lui „Dragonu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cel mai mare furnizor de droguri din Alba Iulia a fost trimis din nou în judecată! Ce au găsit procurorii în casa lui „Dragonu”

Dragonu a devenit, potrivit DIICOT, principalul furnizor de droguri din Alba Iulia. Un practicant de sporturi de contact, recidivist, a fost trimis în jduecată de procurori DIICOT pentru trafic de droguri.

În urma a 10 percheziţii domiciliare, derulate în 10 octombrie 2020, procurorii au ridicat mai multe substanţe vegetale susceptibile de a fi cannabis, substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 10 telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, dispozitive de mărunţit droguri, 64.900 de lei, 702 lire sterline şi mai multe înscrisuri, se arată într-un comunicat al DIICOT.

CITEȘTE ȘI: Cel mai important traficant de canabis din Alba Iulia, ajuns după gratii. Detalii ale „carierei” tânărului de 31 de ani

Alături de Dragonu au mai fost trimişi în judecată doi apropiaţi ai acestuia: Pop Marius Gabriel şi Dura Ghiţă Simion. Acesta din urmă este tatăl lui Dura George Alin. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba luni, 25 ianuarie 2021. ”În cauză s-a reţinut faptul că inculpatul, ajutat de alte persoane, a comercializat cannabis şi substanţe psihoactive către consumatorii de pe raza municipiului Alba Iulia, cu sume cuprinse între de 50 şi 100 de lei/gram. Tranzacţiile au avut loc în zona unor localuri, cu ocazia petrecerilor ce au avut loc acolo, dar şi în zona imobilului în care inculpatul locuieşte, numărul acestora fiind atât de mare încât inculpatul a ajuns să fie cunoscut în rândul consumatorilor ca principalul furnizor de substanţe psihoactive de pe raza municipiului Alba Iulia”, se precizează în rechizitoriu.

Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a acestuia, măsură menţinută până în prezent. Dragonu a mai fost arestat în 2018, iar în 2012 a fost condamnat la 5 ani de închisoare într-un dosar cu mai mulţi inculpaţi denumit ”Prostituate pentru VIP-uri”. În cauza din 2018, Dura a fost achitat după ce victima acestuia şi-a retras plângerea pentru lovire. Într-un alt dosar în care este judecat tot pentru trafic de droguri, Dura George Virgil Alin a fost condamnat de Tribunalul Alba, în octombrie 2020, la 5 ani şi 260 zile închisoare plus 7.100 lei amendă. Faptele datează din perioada 2015 – 2016. Dragonu (31 ani) este printre ultimii inculpaţi dintr-o grupare de opt persoane care a primit o pedeapsă, el fiind singurul condamnat cu executare. Bărbatul a contestat hotărârea.

Potrivit anchetatorilor, grupul opera în perioada 2015-2016 în Alba Iulia, în scopul deţinerii şi vânzării de droguri de risc, precum şi pe linia efectuării de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive. Aceştia procurau din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le prepararau, în mod artizanal, într-un laborator improvizat. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 2 kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite şi care urma să fie comercializată consumatorilor de pe raza judeţelelor Alba, Cluj şi Hunedoara. George Dura este un cunoscut practicant de taekwondo, fiind şi antrenorul unui club din Alba. Acesta a fost medaliat cu aur la începutul anului 2020 la o competiţie europeană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea