Rămâi conectat

Actualitate

Germania a depăşit pragul de două milioane de cazuri de COVID-19. Numărul deceselor a ajuns la aproape 45.000

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Germania a depăşit pragul de două milioane de cazuri, iar numărul deceselor a ajuns la aproape 45.000, potrivit datelor date vineri publicităţii de Institutul german pentru boli infecţioase Robert Koch (RKI), informează Reuters.

Alarmată de rata ridicată a infectărilor, numărul de decese şi recentele mutaţii ale COVID-19, cancelarul Angela Merkel a declarat joi, cu prilejul unei reuniuni a conducerii formaţiunii politice din care face parte, că doreşte ”măsuri foarte rapide”.

Merkel intenţionează să devanseze o întâlnire cu liderii landurilor federale programată iniţial pentru 25 ianuarie pentru a discuta măsuri mai stricte.

Citește și: RECORD fără precedent în Spania: 39.000 de cazuri noi înregistrate în 24 de ore, cel mai negru bilanț de la începutul pandemiei de COVID-19

Prim-ministrul landului Renania-Palatinat, Malu Dreyer, speră ca o nouă rundă de consultări să se desfăşoare la începutul săptămânii viitoare, ”să sperăm că marţi”, a declarat aceasta vineri pentru postul de televiziune ZDF.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în Germania, într-o zi, cu 22.368 ajungând la un bilanţ total de 2.000.958, potrivit datelor comunicate vineri de RKI. Numărul deceselor a crescut cu 1.113 ajungând la un total de 44.994.

Germania, ţară cu 83 de milioane de locuitori, a administrat iniţial pandemia mai bine decât vecinii ei impunând un lockdown strict în primăvara anului trecut. A înregistrat însă o creştere accelerată a numărului de cazuri şi decese în ultimele luni, iar rata zilnică a mortalităţii pe cap de locuitor de la mijlocul lui decembrie a depăşit-o deseori pe cea din Statele Unite.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea