Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vaccinului împotriva COVID-19, produs de Moderna, a fost avizat de EMA: A demonstrat o eficacitate de 94,1% în studiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vaccinului împotriva COVID-19, produs de Moderna în Uniunea Europeană, a fost avizat de EMA (European Medicines Agency) care recomandă autorizarea acestuia.

EMA s-a reunit miercuri pentru a doua oară săptămâna aceasta, cu scopul de a lua o decizie cu privire la autorizarea vaccinului Moderna.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Autorizarea agenţiei are loc în contextul în care o lentoare a vaccinării este tot mai criticată în numeroase state membre ale Uniunii Euroene (UE), relatează News.ro.

Datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului au fost evaluate cu atenție, după care EMA a recomandat autorizarea vaccinului.„Acest vaccin ne oferă un alt instrument pentru a depăși situația de urgență”, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al EMA: „Este o dovadă a eforturilor și angajamentului tuturor celor implicați că avem această a doua recomandare de vaccin la un an de când pandemia a fost declarată de OMS”.

Un studiu clinic a arătat că vaccinul Moderna este eficient în prevenirea COVID-19 la persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Studiul a implicat în jur de 30.000 de persoane în total, din care jumătate a primit vaccinul, iar cealaltă jumătate vaccinul placebo, însă beneficiarii nu au știut dacă ce au primit. Vaccinul a demonstrat o eficacitate de 94,1% în studiu.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale Actorul Florin Piersic este transferat de urgență cu un avion medical de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la un spital din București. Surse citate de Realitatea PLUS indică faptul că actorul va fi internat de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea