Rămâi conectat

Actualitate

TVA-ul de 5% pentru credite imobiliare de până la 140.000 de euro, amânat cu 12 luni: Care au fost motivele deciziei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul a amânat pentru 1 ianuarie 2022, introducerea TVA-ului de 5% pentru case/locuințe până în 140.000 de euro. Această decizie a fost luată pentru că veniturile bugetare au scăzut.

Irina Chițu, analist financiar, îți explică: „Da, avem un potențial risc de supra-îndatorare a populației. Pentru că acum costurile la credite sunt mici față de anii precedenți. Poți obține un credit mai mare cu același venit și îți va permite acum și programul Noua Casă care a fost aprobat în Septembrie.

În 30 de ani pentru care se ia deobicei un credit ipotecar, dobânzile variabile care sunt în acest program noua casă pot să crească semnificativ pentru că nu avem dobânzi fixe. Să zicem că acum avem un grad de îndatorare maxim de 40-45%.

Oamenii sunt tentați să se ducă spre maximul care le permite gradul de îndatorare, să se împrumute maxim cât pot.

Creditele sunt mai scumpe decât cele din vest pentru că creditele din vest sunt acordate în euro.

La lei ține cont normal, dobânzile țin cont de și de inflația de la noi din țară. Iar dacă dobând va crește chiar și cu 2-3 puncte procentuale acel grad de îndatorare se poate duce chiar și spre 60%”.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Circulația pe timp de noapte, INTERZISĂ șoferilor cu mai puțin de trei ani de experiență la volan: UE, propunere controversată pentru reducerea accidentelor în trafic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulația pe timp de noapte, INTERZISĂ șoferilor cu mai puțin de trei ani de experiență la volan: UE, propunere controversată pentru reducerea accidentelor în trafic O măsură radicală, menită să reducă numărul de accidente rutiere, este în plin proces de evaluare de către Uniunea Europeană. Una dintre cele mai controversate propuneri din acest pachet este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea