Staţie de epurare de 10 milioane de euro la Alba Iulia
Contractul din cadrul proiectului de refacere a staţiei de epurare a municipiului Alba Iulia a fost semnat miercuri, 21 martie, de reprezentanţii furnizorului S.C. Apa CTTA S.A. Alba şi cei ai firmei câştigătoare Hochtief Solutions AG din Germania, în prezenţa primarului municipiului Alba Iulia Mircea Hava şi a preşedintelui CJ Alba Ion Dumitrel. Proiectul are o valoare de 10 milioane euro şi este cofinanţat prin Fondul de Coeziune din cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu, având ca termen de finalizare luna martie 2015.
Până în martie 2015 actuala staţie de epurare a municipiului situată la Partoş va fi modificată şi modernizată complet, contractul de execuţie fiind atribuit companiilor germane Hochtief Solutions AG şi Von Roll BHU Umwelttechnik GmbH, iar subcontractor este Hidroconstrucţia Sebeş. Acestea se vor ocupa de întreg procesul de refacere al staţiei existente în prezent.
Durata efectivă de desfăşurare a contractului este de 36 de luni, din care durata de execuţie a lucrărilor este de maxim 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, urmând ca perioada de notificare a defectelor să fie de 12 luni de la data semnării certificatului de recepţie al lucrării.
„Astăzi prinde viaţă un nou obiectiv de investiţii în municipiul Alba Iulia, iniţativă pe care am avut-o în urmă cu câţiva ani şi care răspunde solicitărilor venite din partea albaiulienilor, companiilor sau altor instituţii publice şi private care îşi desfăşoară activitatea aici. Este un obiectiv care pe de o parte susţine calitatea vieţii locuitorilor municipiului nostru si, pe de altă parte, sprijină mediul de afaceri local. În egală măsură, acest proiect foloseşte resurse materiale, umane locale şi generează beneficii materiale directe bugetului local. Am încredere deplină în firma care a câştigat licitaţia chiar dacă atribuirea s-a făcut după o decizie a instanţei, în urma contestaţiilor depuse”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.
Refacerea actualei staţii de epurare de la Partoş face parte dintr-un amplu proces de reabilitare şi de extindere a reţelei de canalizare pe raza întregului municipiu şi în cartierele adiacente (Miceşti, Barabanţ, Oarda şi Partoş) demarat în 2011. Staţia de epurare va putea deservi până la 86.000 de locuitori echivalenţi (locuitori şi agenţi economici de pe raza municipiului).
Între timp, până la sfârşitul anului 2013, este prevăzută extinderea reţelei de canalizare cu aproximativ 44 de km şi finalizarea a 11 staţii de pompare. Finalizarea celor 44 de km de reţele de canalizare se va face în luna septembrie 2012 şi va avea prevăzută o perioadă de 12 luni pentru comunicarea şi remedierea eventualelor probleme apărute.
Un contract în valoare de 102 milioane euro pentru proiectul de extindere şi reabilitare a reţelei de apă din Alba a fost semnat în noiembrie 2010. Proiectul, implementat de operatorul regional de apă Apa CTTA, presupune investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă potabilă, precum şi în sistemul de colectare a apelor uzate, precum şi contruirea a şapte staţii moderne de epurare a apei la Alba Iulia, Sebeş, Cugir, Blaj, Aiud, Ocna Mureş şi Câmpeni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
VIDEO | Știe Google cine ajunge în turul II la alegerile prezidențiale 2024? Ce spune un expert SEO din Alba
VIDEO | Știe Google cine ajunge în turul II la alegerile prezidențiale 2024? Ce spune un expert SEO din Alba Cine va fi noul și următorul Președinte al României? Știe Google cine ajunge în turul II la alegerile prezidențiale 2024? Iulian Ghișoiu, un tânăr expert SEO din județul Alba, elucidează misterul printr-o analiză specifică domeniului […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii