Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

12 noiembrie 2020: Muzeul Unirii găzduiește vernisajul expoziției „Oameni și locuri. Țările române în ilustrația de carte veche”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 12 noiembrie 2020, orele 16:00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia – spațiul expozițional din aripa de nord a Sălii Unirii – va fi vernisată expoziția: „Oameni și locuri. Țările române în ilustrația de carte veche”.

În cadrul expoziției vor putea fi văzute exemplare de carte veche și gravuri apărute, începând cu secolul al XV-lea și până la mijlocul secolului al XIX-lea. Printre piesele expuse se numără gravuri din secolul al XV-lea cu Ioan de Hunedoara și fiul său Matia Corvinul, portrete ale lui Mihai Viteazul, ale principilor Transilvaniei și ale domnitorilor Moldovei și Țării Românești. Alături de acestea mai sunt expuse vedute ale unor orașe (Alba Iulia, Cluj, Timișoara, Oradea, Deva, București, Blaj etc.) din spațiul românesc și hărți ale celor trei țări române.

Expoziția poate fi vizitată între 12 noiembrie 2020 – 14 martie 2021.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, în colaborare cu Biblioteca Județeană Mureș, Biblioteca Academiei Române – filiala Cluj-Napoca, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Biblioteca Sfântului Sinod București și Biblioteca Documentară „Gábor Bethlen” Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări Primăria orașului Cugir organizează în zilele de 10 și 11 mai o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.  Citește și: Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea