Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Balul Fărşangului” are propria „carte de identitate”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Salonul Georgia (fosta Cantină IMA) a găzduit sâmbătă, 5 februarie 2011, „Balul Fărşangului”, eveniment monden în scop caritabil organizat de Filiala Aiud a Serviciului de Ajutor Maltez din România (SAM) şi Primăria Aiud. Prin eforturile organizatorilor şi ale colaboratorilor lor, manifestarea a ajuns la cea de-a XIV-a ediţie în anul în care se împlinesc 18 ani de la înfiinţarea Filialei Aiud a SAMR Aiud şi două decenii de existenţă a Serviciul de Ajutor Maltez din România, reprezentat la balul caritabil maltez de la Aiud de de secretarul general Juja Barla.
Gazdele evenimentului au fost inimoasele voluntare malteze, în frunte cu Fari Palko Ilona, preşedintele filialei aiudene a SAMR, „patroană a balului”, împreună cu primarul Aiudului, Horaţiu Josan, şi Arpad Ladanyi, şeful Gărzii Financiare din România. La acţiunea caritabilă a fost prezentă lumea bună din Aiud, dar şi invitaţi din Alba Iulia, alături de partenerii lor de viaţă: viceprimarul Adalbert Krecsak, consilierii locali, fostul preşedinte al CJ Alba, Eugen Popa, ex-prefectul Cosmin Covaciu şi fostul subprefect Romul Popa, oameni de afaceri, politicieni, intelectuali, reprezentanţii unor instituţii publice şi funcţionari din administraţia locală, etc. De asemenea, a fost prezentă o delegaţie liberală din Alba Iulia, formată din vicepreşedinţii PNL Alba – Simone Albani şi Florin Roman, şi vicepreşedintele organizaţiei municipale – Rareş Buglea.
Scopul balului a fost strângerea de fonduri pentru finanţarea unor programe filantropice avându-i ca beneficiari pe bătrânii nevoiaşi, familii sărace şi copiii din familiile dezorganizate (de exemplu, anul trecut s-a asigurat pâinea cea de toate zilele pentru 40 de persoane, zi de zi).
Pentru aceasta, pe lângă masa festivă, maltezii au pregătit un program artistic, o licitaţie, o tombolă cu jucării şi o seară dansantă, în acompaniamentul formaţiei „Back in time”, venită tocmai din Sf. Gheorghe. În deschiderea spectacolului prezentat de apreciatul om de radio aiudean Cezar Firu, au dansat perechile de „miri” de la Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” (instructori Trudi şi Zoltan Lorincz), „Michael Jackson” în persoana lui Cristian Buda, membrii Clubului de Dans Sportiv „Dance to sunrise” (instructor Vasile Vlad), cu concursul campionilor naţionali Roxana şi Lehel, iar Corul „Doruleţ” Ocna Mureş, condus de prof. Eva Forika, a interpretat o salbă de romanţe. Cu acest prilej, Elena Covaciu, patroana firmei IPEC Alba Iulia, a primit premiul pentru cea mai generoasă filantroapă. La finalul acţiunii caritabile s-au strâns câteva zeci de mii de lei din partea darnicilor participanţi, urmând să continue programul de anul trecut.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

MIERCURI: Mai multe străzi din centrul municipiului Alba Iulia rămân FĂRĂ apă potabilă. Lucrări de cuplare a rețelei pe strada Mihail Kogălniceanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

MIERCURI: Mai multe străzi din centrul municipiului Alba Iulia rămân FĂRĂ apă potabilă. Lucrări de cuplare a rețelei pe strada Mihail Kogălniceanu SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Alba Iulia informează consumatorii că în data de 03.07.2024, începând cu ora 20:00, se vor efectua lucrări de cuplare a rețelei de apă potabilă pe strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea