Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elevii se pot înscrie pentru admiterea la şcolile militare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, anunţă tinerii interesaţi că au început înscrierile pentru Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia şi pentru celelalte instituţii militare de învăţământ care aparţin Ministerului Apărării Naţionale, ne-a declarat mr. Cornel Oltean, şeful BIR Alba, situat în apropierea Porţii a III-a a Cetăţii (tel./fax: 0258/81.22.91).
Candidaţii – băieţi şi fete – trebuie să fie cetăţeni români cu o dezvoltare fizică armonioasă, apţi din punct de vedere medical şi trebuie să îndeplinească criteriile specifice pentru fiecare tip de şcoală militară în parte. Astfel, pentru colegiul militar, tinerii trebuie să fie absolvenţi ai învăţământului gimnazial sau actualmente în clasa a VIII-a, cu vârsta de cel mult 16 ani la data începerii anului şcolar 2011 – 2012. Pentru instituţiile de învăţământ postliceal, candidaţii trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat sau actualmente în ultimul an de liceu, cu vârsta de cel mult 24 de ani împliniţi în anul curent, să nu fi fost condamnaţi penal sau să nu fie în curs de urmărire penală.
„Pentru întocmirea dosarului de candidat sunt necesare doar copii de pe actele de identitate, de studii şi certificat de cazier judiciar. Tinerii vor efectua o vizită medicală prin grija medicului de familie şi la un spital militar. Formularul tipizat pentru vizita medicală se obţine de la Centrul Militar Judeţean Alba şi face parte integrantă din dosarul de candidat. Odată finalizat dosarul de candidat tinerii vor fi planificaţi la Centrul Zonal de Orientare şi Selecţie Alba pentru susţinerea probelor eliminatorii: testare psihologică, testare la pregătire fizică, interviu de evaluare, teste situaţionale, după caz. Trebuie reţinut că datele limită pentru întocmirea dosarelor de candidat pentru instituţiile militare de învăţământ sunt 29 aprilie, pentru colegiul militar, respectiv 24 iunie, pentru celelalte instituţii de învăţământ postliceal”, a declarat mr. Cornel Oltean, şeful BIR Alba.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

MIERCURI: Mai multe străzi din centrul municipiului Alba Iulia rămân FĂRĂ apă potabilă. Lucrări de cuplare a rețelei pe strada Mihail Kogălniceanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

MIERCURI: Mai multe străzi din centrul municipiului Alba Iulia rămân FĂRĂ apă potabilă. Lucrări de cuplare a rețelei pe strada Mihail Kogălniceanu SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Alba Iulia informează consumatorii că în data de 03.07.2024, începând cu ora 20:00, se vor efectua lucrări de cuplare a rețelei de apă potabilă pe strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea