Rămâi conectat

Actualitate

Donald Trump, impresii despre infectarea sa cu coronavirus: „Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Donald Trump, dornic să-și reîmprospăteze campania electorală afectată, la două zile după externarea să din spitalul militar Walter Reed, a subliniat în mod repetat cât de bine se simte în timpul recuperării de pe urma COVID-19.

‘Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusul). A fost o binecuvântare mascată’, a afirmat Trump într-un mesaj video publicat miercuri, explicând că faptul că a fost tratat cu medicație de la Regeneron Pharmaceuticals i-a permis să constate pe propria persoană cât de eficientă poate fi aceasta.

Președintele, care a fost foarte criticat pentru răspunsul întârziat la pandemia care a ucis peste 211.000 de americani, și pentru a-și fi pus în pericol personalul prin descurajarea purtării măștilor la Casă Albă și în campania electorală, a vorbit și despre un tratament similar de la Eli Lilly and Co.

‘Vreau să obțin pentru voi ceea ce am primit eu. Și îl voi face să fie gratuit’, a afirmat el.

Momentul în care a fost înregistrat mesajul video este neclar. În mesaj, Trump afirmă că a revenit la Casă Albă ‘în urmă cu o zi’, sugerând că înregistrarea datează de marți, dar șeful sau personal, Mark Meadows, a spus că aceasta a fost făcută miercuri.

Publicarea mesajului video intervine după asigurările date de Casă Albă că președintele, în vârstă de 74 de ani, a revenit în Biroul Oval miercuri, unde a fost informat despre discuțiile privind planul de stimulare a economiei și despre uraganul Delta.

Potrivit unui oficial al Casei Albe, Trump a intrat în biroul sau venind din Grădina cu trandafiri, pentru a evita să traverseze holurile clădirii, riscând astfel să-i expună pe alții la coronavirus.

Mark Meadows, care l-a informat pe Trump purtând echipament personal de protecție, a precizat că accesul în Biroul Oval este extrem de limitat.

În ciuda bolii sale, Trump caută căi de a-și transmite mesajul electoral și de a reduce avansul luat de adversarul său democrat Joe Biden în state-cheie, au afirmat consilieri. Mesajul video de miercuri pare a fi un pas în această direcție.

Miercuri, Trump a vorbit prin telefon cu prim-ministrul britanic Boris Johnson, care s-a aflat el însuși la terapie intensivă în primăvară din cauza COVID-19, transmite AFP.

‘Foarte recunoscător pentru prietenia și sprijinul lui în timp ce mă recuperăm de pe urma virusului chinezesc’, a scris Trump pe Twitter, recurgând la o expresie care agasează Beijingul.

‘Sunt nerăbdător să lucrez cu el încă mulți ani, este un tip grozav’, a adăugat președintele american.

sursă: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mircea Geoană, va fi decorat cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos” pentru activitatea în slujba Alianței Nord- Atlantice

Bera Larisa

Publicat

în

Mircea Geoană, va fi decorat cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos” pentru activitatea în slujba Alianței Nord- Atlantice Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, va fi decorat marți, 10 septembrie, cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos”, pentru activitatea în slujba Alianței Nord- Atlantice. Citește și: Luptă strânsă pentru Cotroceni: Mircea Geoană, conduce în sondaje cu 21%, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea